MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Sanat-Kültür-Edebiyat-Multimedia
>
Düşünce Meclisi
>
Tecavüz Sonucu da Olsa Kürtaja Nasıl Bakıyorsunuz?
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Tecavüz Sonucu da Olsa Kürtaja Nasıl Bakıyorsunuz?
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=safinaz;146773]Kürtaj,bir çeşit cinayettir.Buna elbette bir hukuksal müdahele gerekir.Kürtajı bir kadın nasıl kabul edebiliyor hala anlayabilmiş değilim ki büyük ihtimalle bunun bilincinde değillerdir diye düşünüyorum.Kürtajla canlı bir insanı hemde bir yavruyu parça parça ederek ölümüne sebep olunuyor. "Doğru zamanlama falan değil" düşüncesiyle çok keyfi sebeplerle de kürtaj olunduğuna şahit oldum. Eğer bebeğin özürlü olma riski varsa o zaman da kürtaja izin verilmemelidir. Kürtaj bir cinayet ise devlet elbetteki bu konuda müdahele etmelidir ve bunun için çeşitli yasal düzenlemelere gidilmesi gerektiği kanaatindeyim.Bu kişinin özeli değildir yani o zaman bu benim canımdan birisi yaşam hakkı benim tekelimde diye gibi bir durum söz konusu olur ki bence kesinlikle yanlıştır. Asıl konumuz olan tecavüz sonucu kürtaja gelince,bu konuda herkesin körü körüne olur veya olmaz diye düşünmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok çok zor bir durum ki empati yapmak bile istemeyeceğim bir durum.Kaldı ki 9 ay boyunca bu ızdırabı hatırlatan bir durumun yine devam etmesi anlamına gelir.Hele hele tecavüze uğramış bir insana toplumumuzda hala "kirletilmiş" gözüyle bakılıyorken. Sonrasında devletin bu bebeği alsa bile,annenin psikolojisi ve çocuğun istenmeyen bir birey olarak büyümesi vs. konularınında boylu boyuna düşünülmesi gerekiyor. Gerçekten çok ciddi bir konu. İnsani yönünü bu durumda düşünmenin yanı sıra müslüman bir ülkede yaşıyorsak islami yönünü de düşünmek gerekir.Bu konuda islam alimlerinin ciddi anlamda araştırmalar yaptıktan sonra ve tüm durumları göz önünde bulundurarak ve bir içtihat birliğine vararak fetva vermesi gerektiğini düşünüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığı,zaten laik bir devlet düzeninde çok sırıttığı aşikardır.Ancak bu kurumu kim kurmuş ve neden kurmuş? Üzerinde düşünülmesi gereken ayrı bir konudur. Eğer her iktidar değişikliğinde farklı bir fetva veriliyorsa bu kurum aracılıyla -yanlış anlamadıysam 1980 yıllarında Candanağ'ın kürtaja cevaz verdiği açıklamasına dayanarak söylüyorum- ve yıllarca devlet gücüyle başörtülü kızlar eğitim-öğretim hakkından mahrum bırakılıyorsa din ve vicdan özgürlüğü olmadığı gibi yine din ile devlet ilişkilerinin birbirinden ayrılığı olarak en basit tanımıyla tanımladığımız laik devlet anlayışı yoktur. Türkiye'de işin özü bir laiklik değil,laisizm yaşanmaktadır. Sadece bu konu üzerine yazıldığı için yazma gereği duydum.Maksadım konuyu dağıtmak değildi. Şimdi kürtaj konusunun gündeme getirilme sebebi olarakda Uludere olayını unutturma amaçlı bazı spekülatif haberler var.Doğruluk payı olabilirde olmayabilir de.Ancak eğer böyle bir durum söz konusu ise bunun unutulması söz konusu olamaz.Bu ayıbın üstü farklı gündem oluşturmakla kapatılmayacağını da belirtmek isterim.[/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links