MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Akademik mevzuular
>
Hukuk bölümü
>
yerlesme amaclari
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
yerlesme amaclari
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=yabanGülü;1267][B][COLOR="Red"]Yerlesme amaçları[/COLOR][/B] [COLOR="Magenta"][B]I.Çalısarak geçim saglmak[/B][/COLOR] [U]a) Yerlesme izini[/U] _ Kilit is gücü-yerlesme izni (ilk izin belgesi ile 18 aya kadar yerlesme izni verilir; kilit is gücü olarak çalısma iznini de içerir) _ Sınırsız-yerlesme izni (tam çalısma iznini içerir) _ Sınırlı-yerlesme izni (mesela: aile birlesiminde oldugu gibi; serbest meslekte çalısma izni olup is alan olarak ancak *s Bulma (AMS) Kurumu’ndan alınacak ek bir izin belgesiyle) [U]b) “Süresiz yerlesme – AT”[/U] _ AT de süresiz yerlesme (5 yıl kesintisiz yerlesme sonunda; tam çalısma iznini içerir) [U] c) Oturma izni[/U] _ Rotasyon eleman (*s Bulma Kurumu (AMS) belgesi gereklidir: Rotasyon eleman olarak çalısma izni garantisi veya çalısma izni) _ Isletme temsilcisi (AMS-belgesi gereklidir: isletme temsilcisi olarak çalısma izni garantisi veya çalısma izni; 6 aydan fazla çalısma süresi) _ Serbest meslek sahipleri (yabancı elemanın belli bir iste çalısması için sözlesme yapılmıs ise ve bu çalısma sözlesmesi 6 aydan fazla sürecek ise; AMS e tevdi edilebilir); _ Sanatçılar (serbest çalısan veya eleman olarak çalısan; yapılan is daha ziyade sanatsal aktivitelerden olusur ve geçim burdan saglanır; kefaletname kabul edilmez; eleman olarak: AMS-belgesi gereklidir : sanatçı olarak çalısma izni garantisi veya çalısma izni) _ Eleman olarak çalısacak olanlarda özel durumlar (yapılacak is Yabancılar Çalıstırma Yasası’na tabi bir is degilse. Özel durumu ispatlayan belgeler gereklidir) _ Arastırmacılar (sertifikalı bir arastırma kurumuna alınacagına dair sözlesme var ise) [COLOR="magenta"][B] II. Egitim[/B][/COLOR] [U]a) “Yüksek ögretim ögrencileri için” oturma izni[/U]_ bir üniversiteye, meslek yüksek okuluna veya selahiyetli özel üniversiteye kesin kayıtlı ve hazırlık ögrencileri için _ sadece bir dil ögretimi vermeyen üniversite kursları için _ kefaletname kabul edilir _ vize uzatmalarında: tahsil basarı belgesi gereklidir [COLOR="red"][B]Dikkat: Geçim saglamak üzere bir iste çalısmaya izin verilir (serbest meslekte veya – bir AMS-belgesi varsa – eleman olarak), ancak geçim saglamak için yapılan is tahsili (oturma izninin ana sebebi) engellememelidir[/B][/COLOR]. [U] b) “ögrenci için “ oturma izni[/U] _ bir resmi okulda devamlı ögrenci olarak kayıtlı ögrenci için _ resmi statülü bir özel okulda devamlı ögrenci olarak kayıtlı ögrenciler için _ içisleri Bakanlıgı tarafından sertifikalı bir egitim kurumu ögrencileri için _ Resmi okul niteliginde statülü okul ögrencileri için _ Kefaletname kabul edilir _ vize uzatmalarında: egitim basarı belgesi gereklidir. [COLOR="Red"]Dikkat: Geçim saglamak üzere bir iste çalısmaya izin verilir (serbest meslekte veya – bir AMS-belgesi varsa – eleman olarak), ancak geçim saglamak için yapılan is egtimi (oturma izninin ana sebebi) engellememelidir.[/COLOR] [U]c) “Sosyal hizmet çalısanları için” oturma izni[/U] _ Süresi en fazla 1 yıldır (uzatılması mümkün degildir) _ çalıstıgı sosyal hizmet yabancı çalıstırma yasasının hükümlerine tabi degilse ve parti üstü amme hizmeti veren kazanç amacı olmayan örgütlerde çalısılıyor ise. _ yaptıgı hizmet isi düzenli olarak geçimini saglamak amacını gütmüyorsa _ Sosyal Hizmet görevlisinin çalıstıgı kurumun mecburi kefalet beyannamesi[/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links