MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Bilim-Teknoloji-Sağlık-Yemekler
>
Buyrun Mutfağımıza
>
Salata ve Hamur işleri
>
Tarçınlı Halka
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Tarçınlı Halka
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=gamzeli81;12437]Malzeme Listesi: Yarım su bardağı süt 90 gram tereyağı 1 çay bardağı toz şeker Yarım çay kaşığı tuz 1 çay bardağı ılık su 1 paket toz maya 1 yumurta 3,5-4 su bardağı un İç malzeme 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı Yarım çay bardağı esmer şeker (normal şeker de kullanabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı kuru üzüm. Yapılışı: Süt, tereyağı, şeker ve tuzu küçük bir tencerede ısıtın. Tereyağı tamamen erisin. Ocağı kapatın ve ılımasını bekleyin. Geniş bir kapta ılık su ve toz mayayı karıştırın.Ilımış yağlı karışımı içine dökün, karıştırın.Yumurtayı ve unun yarısını koyun, karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzu naylon streç folyoya sarın ( çok sıkı olmasın, mayalanacağı için biraz gevşek ve genişçe sarın) buz dolabına koyun. En az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor. Hamuru 1 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Unlu bir yüzeyde merdane ile açın. 1-1,5 cm kalınlıkta açtıktan sonra erimiş tereyağını fırça ile her yerine gelecek şekilde yağlayın. Esmer toz şekeri serpin. Tarçını serpin. Kuru üzümleri heryere eşit gelecek şekilde dağıtın. Hamuru rulo yapın, sıkıca sarmaya çalışın. Kenar kısımları gevşeyebiliyor, kontrol ederek sarma işini tamamlayın. Keskin bir bıçakla 2-2,5 cm lik kalınlıkta kesin. Kestiğiniz yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt olan fırın tepsisine yerleştirin. 45 dakika daha tepside mayalansın. 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin. Arasında toz şeker olduğu için fırında fazla tutarsanız alt kısmı karamelize oluyor. Pişerken takip etmenizi öneriyorum. Bu çöreğin ılık iken yenmesi çok güzel oluyor. O yüzden misafirleriniz gelmeden ya da kendiniz için hazırlıyorsanız yiyeceğiniz zamandan hemen önce pişirmeniz en iyisi. Buz dolabında 2 saatten fazla tuttuysanız dışarıya çıkardığınızda 5-10 dakika beklerseniz hamuru daha kolay açabiliyorsunuz. Yerken üzerine pudra şekeri (çay süzgecinden geçirerek ) serperek de yiyebilirsiniz. AFİYET OLSUN[/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links