MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Bilim-Teknoloji-Sağlık-Yemekler
>
şifalı bitkiler
>
Soğan her derde deva
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Soğan her derde deva
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=beyza;1093][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=#000080][I]Kokusundan dolayı pek çoğumuzun yanaşmadığı soğan, kanseri önlemede yardımcı...[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Binlerce yıldan beri soğan ve sarımsak neredeyse tüm yemeklere katılan şifa verici birer sebze olarak kullanılılıyor. Salatadan tutun, her çeşit pişirme şeklinde soğan yemeklerimizden eksik edilmiyor.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçek de, soğanın içindeki cystein maddesinin eczanelerde kuvvetli bir balgam sökücü olarak satılan ve doktorlar tarafından reçete edilen mentopin ve asist gibi ilaçların ana maddesi ile aynıdır. Vücudumuzda üretilen çok güçlü bir antioksidan olan GLUTATYON'un üretimi için soğanın içinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor. Çok kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, birçok hastalığın sebebi sayılan serbest radikalleri hücre içinde nötralize etmektedir.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Dünyanın her yerinde soğuk algınlığında, bronşitte ortaya çıkan öksürüğün giderilmesinde soğan, şifa verici olarak yeniyor. Çok eskiden beri üşütme, öksürük ve bronşit durumda ezilen bir soğana bir miktar su ve tatlandırıcı olarak da az miktarda bal katılarak ilaç olarak kullanılıyor. Ayrıca böcek sokmalarında oluşan şişliklerin üzerine taze kesilmiş soğan dilimleri konması halinde, şişliğin giderilmesinde yardımcı oluyor. Ayrıca uyku düzenleyici olduğuna da inanılmaktadır.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Soğanın 100 gramında bulunan maddeler:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Kalori değeri[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Kuru soğan - taze soğan : 36 kalori - 23 kalori[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Protein (gr.) : 1.3 gr.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Yağ (gr.) : 0.3 gr.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Karbonhidrat : 8.1 gr.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Su : 89 gr.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Posa : 2 gr.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Potasyum : 157 mg.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Kalsiyum : 27 mg.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Vitamin C : 10 mg.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Folik asit : 54 mg.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Vitamin : 0.3 mg.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Kalp-damar hastalıklarını önlemede yardımcı[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Her nefes aldığımızda ciğerlerimize yarım litre hava dolar. Bunun %20.7'si oksijendir. Oksijen alyuvarlarımıza bağlanır ve kalbe gider. Kalp, bu oksijenli kanı tüm hücrelere pompalar. Oksijen, hücredeki şekeri yakarak yaşam enerjisinin üretimi sağlar. Bu işlem esnasında oksijen moleküllerinin %1-5'i değişime uğrar ve vücut için çok zararlı hale gelir. Biz bunlara serbest radikaller diyoruz. Bu serbest radikaller, her türlü hastalığın ve de özellikle de kalp-damar hastalıklarının ve kanser çeşitlerinin sebebi sayılıyor. Vücudumuzda bunları zararsız hale getiren enzim sistemi vardır. Kişinin bu enzim sistemi ne kadar güçlü ise ömrü de o kadar uzun oluyor. Serbest radikalleri zararsız hale getiren maddelere antioksidan diyoruz. Soğanın içindeki Quercetin adı verilen çok güçlü bir antioksidan vardır.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Finlandiya'da uzun süredir yapılan bir bilimsel araştırmada; Quercetin'i içeren soğan ve elmayı daha çok tüketen kişilerde kalp-damar hastalıkları ve kanser ölüm oranları daha düşük bulundu. Damar sertliği dolayısıyla kalp-damar hastalıklarına neden olan kötü huylu kolesterol (LDL), serbest radikaller tarafından okside olmadan damar çeperine yapışmıyor. Soğandaki Quercetin maddesi kolesterolün okside olup damar çeperine yapışmasına engellenmesinde yardımcı oluyor.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Vücutta hücre içinde üretilen ve Glutatyon adı verilen antioksidanın üretimi için soğan ve sarımsakta bulunan Cystein maddesinin bu yiyeceklerle vücuda girmesi gerekiyor. Bu kuvvetli antioksidan, kanserin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Soğan ve sarımsak, Akdeniz beslenme tarzında çok tüketilmektedir.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Sigaranın neden olduğu idrar kesesi kanserinin önlenmesinde yardımcı olur[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]İdrar kesesi kanserinin başlıca sebeplerinden biri sigara tüketimidir. Soğanın içerdiği Quercetin maddesi değişime uğrayarak kesenin iç derisini kanserden koruyucu bir etki yapmaktadır. İdrar kesesinde kansere neden olan zehirli maddeler değişime uğramış Quercetin maddesi tarafından emilerek kanser oluşumunu geciktirmekte veya engellemektedir. Sigara içenlerin kanserden korunmaları için soğanı ve elmayı düzenli şekilde tüketmeleri tavsiye edilir.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Nasıl tüketilmelidir?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Her çeşit pişirme şeklinde yemeklere katılan soğanın faydası vardır. Pişirilmeden çiğ ve taze olarak tüketilen soğan çok daha şifa vericidir.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Ne kadar tüketilmelidir?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=#000080]Haftada 3-4 defa yenen ½ soğan kalp-damar hastalıklarından ve kanserden korunmada yardımcı olur.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4][I]Alıntı:[/I][/SIZE][/FONT][/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links