Malzemeler :

* 500 gr.ıspanak yaprağı
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* 2 çorba k.un
* 1 su b.süt
* 1 yumurta
* beyaz peynir
* kaşar peyniri
* tuz,karabiber
* sıvıyağ
* 3 adet yufka

Hazırlanışı :

Soğanı ve sarımsağı ince doğrayarak sıvıyağda kavurun. Biraz kavrulunca üzerine doğranmış ıspanakları da ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak kavurun. Bu arada sütü, unu ve yumurtayı çırpın. Çok kavurup renginin bozulmasına izin vermeden üzerine sütlü karışımı da ekleyin. Kapağı kapalı 1-2 dk. pişmeye bırakın. Pişen ıspanakların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peynirini ekleyerek karıştırın.

Diğer tarafta birinci yufkayı kek kalıbının içine kenarları sarkacak şekilde yayın. Pişirdiğiniz iç harcı yufka ile kaplanmış kek kalıbına doldurun. Kalan yufkaları üzerine kapattıktan sonra kenarlardan sarkan yufkaları da kapatın. Üzerine hafif bastırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.