Malzemeler :

* 4.5 su b.un
* 1 tatlı k.tuz
* yarım çay b.sıvıyağ
* aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

* 2 soğan
* 2 su b.haşlanmış yeşil mercimek
* sıvıyağ
* tuz, karabiber

Ara katlar için:

* 1 su b.haşhaş
* 1 su b.mısırözü yağı

Üzeri için:

* 1 yumurta

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına unu alın. Ortasını havuz şeklinde açıp içine tuz, sıvıyağ ve biraz su koyarak ortadan itibaren yoğurun. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra, hamuru açabildiğiniz kadar açın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ ile yumuşatılmış 1 su b. haşhaş ezmesini dökerek her yerine yayın. Ve hamuru 1-2 dk. daha bu
şekilde dinlendirin.

Diğer tarafta iç harcı için soğanı doğrayarak sıvıyağda kavurun. Kavrulunca üzerine haşlanmış yeşil mercimeği de ekleyerek pişirin.

Dinlenen hamuru her tarafından yavaş yavaş çekerek esnetin. Üzerine hazırladığınız iç harcı her yere yayın. Bir uçtan sarmaya başlayarak rulo yapın. Böreğin ince olması için yarıya gelince kesin. Geri kalanı da yine sarın. Böreği yağlanmış tepsiye dolayarak yerleştirin. Üzerine biraz bastırarak tepsiye yayın. Çırpılmış yumurtayı üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.