Cepte bölgesel tarifeye mi geçiliyor?   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-20-2013 (16:42)   Son Mesaj: 03-20-2013 (16:42)    Cevap: 0    Gösterim: 1045  

    03-20-2013

    Cepte bölgesel tarifeye mi geçiliyor?

    Cepte bölgesel tarifeye mi geçiliyor?
    Cepte bölgesel tarifeye mi geçiliyor?

    Tarifelerle ilgili eleştirileri yorumlayan Avea CEO'su Erkan Akdemir'in "Yakın gelecekte Erzurum'da farklı, İstanbul'da farklı ücret olabilir" sözleri akıllara "Bölgesel tarifeye mi geçilecek?" sorusunu getirdi

    Tarifelerle ilgili eleştirileri yorumlayan Avea CEO'su Erkan Akdemir'in "Yakın gelecekte Erzurum'da farklı, İstanbul'da farklı ücret olabilir" sözleri akıllara "Bölgesel tarifeye mi geçilecek?" sorusunu getirdi Cep telefonu tarifelerinde "karmaşa yaşandığı" yönündeki eleştirilere, Avea CEO'su Erkan Akdemir'den tepki geldi.

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, "Tarife sayısı her geçen gün artıyor, vatandaşlar en uygun tarifeyi seçmekte zorlanıyor, karışıklık yaşanıyor" sözleriyle gündeme getirdiği sorunla ilgili Akdemir, "Biz öyle görmüyoruz, kişiye özel hizmet olarak görüyoruz. Vatandaşın istediğini raftan indiriyoruz" dedi.

    Bölgesel mi olacak?

    Akdemir, Bilkent Üniversitesi'yle Avea'nın ortak projesi için geldiği Ankara'da soruları yanıtladı. Akdemir, tarife karışıklığı sorunundan Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı fiyat uygulanmasına geniş yelpazede değerlendirmelerde bulundu.

    Akdemir, tarifelerle ilgili eleştirilere katılmadığını, uygulamanın "kişisel tercihlere özel hizmet olarak" algılanması gerektiğini savundu. Erkan Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Müşteri bize geldiğinde onun tercihlerine göre istediği ürünü raftan indiriyoruz. Bunu karışıklık yaratılıyor şeklinde algılamıyoruz, tarife karışıklığı olarak görmüyoruz, kişiye özel hizmet olarak görüyoruz. Vatandaş aynen bir markette isteklerini sıralar gibi bize de 'ses istiyorum, internet istemiyorum, mesajlaşma şu kadar istiyorum' gibi tercihlerini söylüyor. Biz de ona özel paket hazırlıyor, önüne koyuyoruz. Müşteriye daha yeni, daha öncü bir hizmeti, hatta o istemeden önüne koyabilirseniz, o zaman kazanırsınız."

    "Yakın gelecekte Erzurum'da başka ücret, İstanbul'da farklı ücret olabilir" diyen Akdemir, bu sözleri üzerine yöneltilen, "Bölgesel tarifeye mi geçilecek?" sorularına yanıt vermek istemedi, "Şimdi de promosyon kampanyalarımı yoluyla farklı fiyat uygulaması yapabiliyoruz" demekle yetindi.

    Avea ve Bilkent laboratuvar kuruyor

    Avea, Bilkent Üniversitesi ile ortak laboratuvar projesini hayata geçirerek "bilgi transferini" başlatıyor. Avea'nın Ar-Ge Merkezi'nin kalifiye mühendis ve uzmanlarını, Bilkent Üniversitesi'nin donanımlı eğitimcileriyle buluşturacak laboratuvarda, mobil teknolojiler, Telekom servisleri, Büyük Veri'nin (Big data) işlenmesi ve anlamlandırılması gibi öncelikli alanlarda ortak çalışmalar yürütülecek.

    Bilkentli araştırmacılar, Avea Bilkent Avea Mobil İnovasyon Laboratuvarı'nın tüm imkanlarından yaralanarak projelerini hayata geçirebilme imkanına sahip olurken, aynı zamanda projelerini Avea ile birlikte ortak yatırıma da dönüştürebilecekler.

    Yıldırım da eleştirmişti

    Cepte tarife karışıklığıyla ilgili bir değerlendirme yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, mobil telefonlarda tarife sayısının her geçen gün arttığını, bu nedenle vatandaşların en uygun tarifeyi seçmekte zorlandığını belirterek, "Cep telefonlarında tarife karışıklığına son vermek için işletmecilerin internet sayfalarından tarifeler arası karşılaştırma yapan uygulama sunmalarını istedik" açıklaması yapmıştı.

    BTK'nın yaptığı çalışmayla vatandaşlar kendilerine en uygun tarifeyi seçebilmek için, tarifeleri karşılaştırabilecek. Karşılaştırma Turkcell, Vodafone ve Avea'dan internet siteleri üzerinden yapılacak. (Vatan)





    Cepte bölgesel tarifeye mi geçiliyor? Yorumları