Horozlar neden sabahları öter?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2013 (16:43)   Son Mesaj: 10-11-2018 (17:39)    Cevap: 1    Gösterim: 1097  

    03-20-2013

    Horozlar neden sabahları öter?

    Horozlar neden sabahları öter?
    Horozlar neden sabahları öter?

    Japonya'daki Nagoya Üniversitesi'nden Suyoshi Shimmura ve Takashi Yoshimura, gün doğumunda öten horozların zamanı nasıl bilebildiğini araştırdı.

    Japonya'daki Nagoya Üniversitesi'nden Suyoshi Shimmura ve Takashi Yoshimura, gün doğumunda öten horozların zamanı nasıl bilebildiğini araştırdı. Araştırma kapsamında, bir grup horoz, daha önceden içine kamera yerleştirilmiş karanlık bir odaya koyuldu. Horozlar günün her saati ötse de büyük bir kısmı gün doğumunda öttü.

    Hiç güneş ışığı görmeden 2 hafta karanlık odada tutulan horozların, biyolojik saatleri giderek bozuldu ve daha sık zamansız ötmeye başladı.

    Horozların, 24 saatlik biyolojik ritme sahip olduğu ortaya çıktı
    Deneyin diğer 2 haftalık dönemini de karanlık odada geçiren horozlar, 24 saate dayanan biyolojik ritimlerini tamamen kaybederek, gün doğuşunu ayırt edemez hale geldi.

    Toplamda 4 hafta karanlık odada tutulan horozların, ışık görmedikleri için biyolojik ritimlerinin tamamen bozulduğu ve yeniden harekete geçmesi için ışığa ihtiyaç duydukları belirlendi.

    Araştırma, Current Biology dergisinde yayımlandı.





    Horozlar neden sabahları öter? Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  10-11-2018, 17:39

    → Horozlar neden sabahları öter?


    Normal yani :D Denizaltında sürekli gemilerde yeşil ve kırmızı ışıklar bulunur. Gün ışığını görmeseler bile ayırt etmeleri amacıyla. Hayvanlara da bunu gösterseniz belki anlarlardı.