Yandex'ten açığını bulana ödül!   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 09-22-2012 (21:33)   Son Mesaj: 09-22-2012 (21:33)    Cevap: 0    Gösterim: 660  

    09-22-2012

    Yandex'ten açığını bulana ödül!

    Yandex'ten açığını bulana ödül!
    Yandex'ten açığını bulana ödül!

    Yandex Şirketi, yeni uygulama gereğince şirketin servislerinde ve mobil uygulamalarında açık bulan kullanıcıları ödüllendirecek. Ödülün boyutu ise tehlikenin ciddiyetine göre değişiyor.

    Yandex Şirketi, yeni uygulama gereğince şirketin servislerinde ve mobil uygulamalarında açık bulan kullanıcıları ödüllendirecek. Ödülün boyutu ise tehlikenin ciddiyetine göre değişiyor. 'Hata avı programı' olarak isimlendirilen uygulama yandex.ru, yandex.com, yandex.com.tr, yandex.kz, yandex.ua, yandex.st, .ya.ru ve moikrug.ru gibi ''Yandeks'' sitelerindeki servislerde ve ayrıca ''Haritalar'', ''Navigatör'', ''Müzik'', ''Taksi'', ''Posta'', ''Market'', ''Metro'', ''Fotoğraflar'', ''Tramvaylar'' ve iOS ve Android için ''Disk'' mobil uygulamalarda hata aranmasını öneriyor.

    Yandex 2011 yılında da benzer bir program başlatmıştı. O zaman bulunan 'açıklar' için ödülün miktarı beş bin dolardı. Ancak ödül sadece bir katılımcıya veriliyordu. Şu anki program, 2011 yılında yapılan yarışmadan farklı olarak uzun süreli olacak ve birden fazla kişiye verilecek.

    Sitedeki açıkları bildiren kullanıcıları ödüllendirme uygulaması birçok internet şirketi tarafından yapılıyor. Örnek olarak Google, sitesindeki 'açık' noktaların bildirenlere yüz dolardan yirmi bin dolara kadar ödül veriyor.

    Kaynak: Rusya'nın Sesi





    Yandex'ten açığını bulana ödül! Yorumları