Korsanı durdurayım derken...   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-06-2012 (18:01)   Son Mesaj: 04-06-2012 (18:01)    Cevap: 0    Gösterim: 618  

    04-06-2012

    Korsanı durdurayım derken...

    Korsanı durdurayım derken...
    Korsana koyulan engeller satışları daha da düşürdü.

    Korsanın başını ezeceğiz diye yola çıktılar ama ezilen sadece kendileri oldu!


    İnternet üzerinden korsan dosya indirmek, yer küredeki en büyük global sorunlardan bir tanesi arasında yer alıyor. Bu korsan dosya erişimini engellemek isteyenlerden bir tanesi olan Fransa, 2010 yılında başlattığı "graduated response" programı ile korsan download'lara ve dosya paylaşımı yapanlara büyük cezalar getirmişti. Hadopi'nin sonuçlarına göreyse ortaya çıkan yeni cezalar ardından illegal download'lar üçte iki oranında azalmıştı. Ancak Fransız film ve müzik sektöründeki geliri artırması beklenen bu hareket, tam bir hüsranla sonuçlandı ve hatta durumu daha da kötüye götürdü...2011 yılında Fransız müzik marketi yüzde 3.9'luk bir düşüş yaşarken, video marketi 2.7'lik bir düşüş yaşadı. TorrentFreak'den Ernesto'nun sözleriyse şöyle oldu: "Eğer daha önceleri de benzeri mantıkla hareket eden korsana karşı lobi'lerin kararlarını takip edersek, şu sonuca varıyoruz: Korsan aslında satışların artmasına yardımcı oluyor."

    İşler neden hep ters gidiyor?

    Bu iki endüstri içerisinde bulunan gelirlerin artamaması kaçınılmaz; tabi teknoloji bu pazarı daha ucuz hale getirmediği sürece... Legal download ve internet sitesi üzerinden stream yapmaya olanak tanıyan servisler, hiçbir zaman DVD ve CD'lerin bir zamanlar ulaştığı geliri getiremeyecekler. Korsana karşı gelen hükümet, lobiler ve korsan karşıtı kurumlar zamanlarını boşa harcamaya devam ediyorlar zira Fransa'nın film ve müzik sektörünün karşılaştığı asıl sorun, yaşamak zorunda olduğu evrim olarak karşımıza çıkıyor. Eğer korsanı engellemek için kullanılan insan gücü ve para, daha çok sektörde yenilik yapma, ürünler geliştirme ve yeni teknolojiler yaratma olarak kullanılırsa korsan kullanımda bulunan kişiler de bu ürünleri satın almak isterler. Günümüzde televizyon dizilerinden tutun da oyunlara kadar uzanan geniş bir download listesi var. Fakat bu insanların hiç birisi verecekleri bir doların hesabını yapmıyorlar; onlar daha çok çağımızın getirdiği anında bilgiye ulaşma sisteminin ardındalar. Çünkü bir tıklamayla her şeye ulaşabiliyorlar.







    Korsanı durdurayım derken... Yorumları