Çin'de internete müdahale!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 03-31-2012 (13:00)   Son Mesaj: 03-31-2012 (13:00)    Cevap: 0    Gösterim: 1055  

    03-31-2012

    Çin'de internete müdahale!

    Çin'de internete müdahale!
    Çin'in internette mikroblog hizmeti veren en büyük iki şirketi, internet üzerindeki kontrolünü arttırmak ve kullanıcıların internet üzerinden yorum yapmalarını engellemek isteyen yetkililerin, "söylentilerle mücadele" kararıyla faaliyetini durdurdu.

    Çin'in Sina Weibo ve Tencent QQ adlı internet devleri, yetkililerin mikrobloglardan bilgi sızdığı ve zararlı eleştiriler yapıldığı uyarıları üzerine hizmetlerini 3 Nisan'a kadar durdurduklarını açıkladılar. Çin'in en büyük sosyal ağı, anında mesaj, mikroblog ve online oyun sitelerinden Tencent'den yapılan açıklamada, "Mikrobloglar yoluyla yayılan dedikodular ile kanun dışı ve zararlı bilgiler toplumda kötü sonuçlar yaratıyor. Mikrobloglardaki yorumlar çok miktarda zararlı bilgi içeriyor" denildi.

    Çin'in bir numaralı mikroblog hizmet sağlayıcısı Sina Weibo da 3 Nisan'a kadar Weibo'nun yorum faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

    Çin'de internet kullanıcılarının özgürlüğünü kısıtlayan bu uygulamalar çerçevesinde dün de 16 web sitesinin kapatıldığı ve "söylenti yaydıkları" gerekçesiyle 6 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.







    Çin'de internete müdahale! Yorumları