Sitelere girerken kimlik sorulacak!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 12-26-2011 (00:31)   Son Mesaj: 12-26-2011 (00:31)    Cevap: 0    Gösterim: 647  

    12-26-2011

    Sitelere girerken kimlik sorulacak!

    Sitelere girerken kimlik sorulacak!


    Yeni başlatılan düzenlemeye göre, sosyal paylaşım sitelerine üyelikle gerçek kimlik bilgileri verilecek.

    Çin’de Guangcou ve Şıncın şehirlerinden başlayarak kademeli olarak sosyal paylaşım sitelerine üyelikte gerçek kimlik bilgilerini bildirme zorunluluğu geliyor.Şinhua Ajansı’nın haberine göre Çin’in son yıllarda yürüttüğü "her yönden sağlıklı toplum" programı kapsamında sosyal paylaşım sitelerine üye olarak bilgi paylaşımı yapmak isteyenler, bundan sonra kimlik numarası, kimlik bilgileri ve çalıştığı kurum gibi kişisel verileri bildirmek zorunda olacak.

    Sosyal paylaşım sitesine üye olmak isteyenler, öncelikle kimlik bilgilerini girecek ve devletin ilgili birimi tarafından bilgilerin doğruluğu araştırılıp onay verildikten sonra bilgi ve görüş paylaşımı gerçekleştirebilecek.

    Çinli yetkililer, bu sayede "sağlıksız" bilgi paylaşımının büyük oranda azalacağını savunuyor.Facebook ve Twitter’a erişimin yasak olduğu Çin’de, Facebook’a alternatif olarak "Rınrınvang", Twitter’a alternatif olarak da "Veybo" gibi ulusal siteler kullanılıyor.







    Sitelere girerken kimlik sorulacak! Yorumları