Fujitsu'dan verimlilikte dünya rekoru!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 07-19-2011 (16:01)   Son Mesaj: 07-19-2011 (16:01)    Cevap: 0    Gösterim: 659  

    07-19-2011

    Fujitsu'dan verimlilikte dünya rekoru!

    Fujitsu'dan verimlilikte dünya rekoru!
    Fujitsu'dan verimlilikte dünya rekoru!



    Fujitsu primergy TX120 S3 verimlilikte dünya rekoru kırdı.

    Bağımsız değerlendirme kuruluşu Standart Performans Değerlendirme Kurumu (SPEC), enerjiyi en verimli kullanan sunucuları açıkladı. Fujitsu PRIMERGY TX120 S3 bu alanda dünya rekoru kırdı. Fujitsu PRIMERGY RX100 S7 ise kendi sınıfının enerjiyi en etkin kullanan sunucusu seçildi.

    19 Temmuz 2011; Dünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu'nun sunucuları, bağımsız bir kuruluş olan Standart Performans Değerlendirme Kurumu'nun (SPEC - Standard Performance Evaluation Corporation) sıralamalarında yeni rekorlara imza attı. PRIMERGY TX120 S3 sunucu enerji verimliliği alanında dünya rekoru kırarken, Fujitsu PRIMERGY RX100 S7 ise kendi sınıfında 'enerjiyi en etkin kullanan sunucu' seçildi.

    Performans değerlendirmelerinde dünya otoritesi olarak kabul edilen SPEC, yeni nesil yüksek performanslı bilgisayar ve cihazları standart testlere tabi tutarak endüstriye yol gösteriyor. SPEC, sunucuların güç ve performans özelliklerini birlikte değerlendiren ilk sıralama olan SPECpower_ssj2008 ile performansta olduğu gibi güç konusunda da ölçüm standartlarını belirliyor.

    Testler nasıl yapılıyor?

    SPECpower_ssj2008 testleri, Bilişim Teknolojisi (BT) endüstrisinin ve tüketicilerin enerji tasarrufuna verdiği önemin giderek arttığı göz önünde bulundurularak yapılıyor. Test esnasında sunucuların iş yükü, yapılandırmaları ve test ortamlarının farkı da hesaba katılıyor. Bu nedenle sunucuların performansı sunucu tarafı Java'ya göre değerlendiriliyor. Değerlendirmelerde, CPU'lar, önbellek, hafıza sıradüzeni ve paylaşılabilir hafıza işlemcileri (SMP) gibi özellikler dikkate alınıyor.

    KOBİ'lerin göz bebeği: PRIMERGY TX120 S3

    Fujitsu'nun küçük ortamlarda yüksek performans sağlayan sunucusu PRIMERGY TX120 S3, SPECpower_ssj2008 sıralamasında dünya birincisi oldu. Verimlilik, düşük sahip olma maliyeti (TCO) ve yüksek performansıyla dünya rekoru kıran PRIMERGY TX120 S3, KOBİ'lerin tipik operasyonlarındaki performansına göre değerlendirildi. Kompakt yapılı sunucu, bir önceki SPEC rekorundan % 42 daha yüksek enerji verimliliği elde ederek lider oldu. PRIMERGY TX120 S3 aynı zamanda 'sınıfının en iyi yazılım işlemcisi' seçildi. 2,5 inç veya 3,5 inçlik Sabit Disk ünite seçenekleri bulunan sunucu, Intel® Xeon® işlemcilerin E3 performans avantajlarından da faydalanıyor.

    PRIMERGY RX100 S7

    Kendi sınıfında "enerjiyi en etkin kullanan sunucu" seçilen PRIMERGY RX100 S7 ise yazıcı, web, dosya veya sanallaştırma sunucusu gibi pek çok rolü üstlenebiliyor. Enerjiyi etkin bir şekilde kullanmasının yanı sıra sunucunun PRIMERGY'nin gelecek modellerinde de kullanılabilecek bir modüler güç ünitesi bulunuyor. Bu sayede PRIMERGY RX100 S7, enerji tasarrufu sağlarken, donanım enflasyonuna da son veriyor.







    Fujitsu'dan verimlilikte dünya rekoru! Yorumları