Firefox ve IE'yi "düşürün"!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-15-2011 (17:02)   Son Mesaj: 07-15-2011 (17:02)    Cevap: 0    Gösterim: 668  

    07-15-2011

    Firefox ve IE'yi "düşürün"!

    Firefox ve IE'yi
    Firefox ve IE'yi "düşürün"!



    Firefox veya IE'nin önceki sürümüne nasıl dönülür?

    Firefox 5 veya IE 9'u kurdunuz ama hiç beğenmediniz... Öyleyse bu haberimiz tam size göre!


    Firefox veya Internet Explorer'ı son sürümüne yükselttikten sonra üstesinden gelemediğiniz sorunlar yaşamaya başladıysanız onları tamamen terketmenize gerek yok. Kulağa pek iyi bir fikir gibi gelmese de bir sürüm geriye gitmeniz mümkün.Sürüm düşürmeden önce aklınızda bulundurmanız gereken bir şey var. Eski sürüm yazılımlar sınırlı sayıda güvenlik yaması aldığından yeni sürümler kadar güvenli olmayabilirler.

    Firefox: Sadece eklentilerinizin son sürüm Firefox'da çalışmadığından şikayetçiyseniz yükseltmenize gerek yok. Nightly Tester Tools ile onları uyumlu hale getirmeniz mümkün.

    Ancak Firefox'unuz yavaş çalışıyorsa, sürüm düşürmekten başka pek bir çareniz kalmıyor. Bunun için Firefox'u kaldırmanıza gerek yok. Mozilla FTP Sunucusunu ziyaret edin ve geri dönmek istediğiniz sürümü indirin. Ardından indirdiğiniz dosyayı çalıştırın.

    Otomatik olarak Firefox 5'e güncelleme yapılmaması için Firefox seçeneklerinde Gelişmiş > Güncellemeler sekmesinden "Ne yapmak istediğimi sor" kutucuğunu seçmelisiniz.

    Internet Explorer 9'dan 8'e geçmekIE'nin önceki bir sürümüne geçmektense farklı bir tarayıcı kullanmanız daha yerinde olacaktır. Ancak IE'den vazgeçemiyorsanız bunun bir yolu var. IE8 veya IE7'ye dönmek istiyorsanız bu Microsoft destek makalesine gözatın (İngilizce).

    Başlamadan önce bir sistem sistem geri yükleme noktası oluşturun. Bu sayede yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda sisteminizi eski haline getirebilirsiniz.

    Şimdi Denetim Masası'ndan Programlar ve Özellikler'e girin. Sol tarafta Yüklü Güncellemeleri Göster'e tıklayın. Sağ tarafta Internet Explorer 9'u bulun, seçin ve Kaldır'a tıklayın. Bu, Internet Explorer'ı tamamen kaldırmayacak, sadece IE9'u kaldırarak IE8'e dönmenizi sağlayacaktır.







    Firefox ve IE'yi "düşürün"! Yorumları