Windows 8'in masaüstü bu mu?   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 02-28-2011 (16:00)   Son Mesaj: 02-28-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 606  

    02-28-2011

    Windows 8'in masaüstü bu mu?

    Windows 8'in masaüstü bu mu?
    Windows 8'in masaüstü bu mu?



    Bu ara yüz Windows 8'de mi kullanılacak?

    Microsoft, 3 boyutlu ve fizik tabanlı pek alışmadığımız farklı bir masaüstünü ortaya çıkardı!


    Microsoft, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir videoda Windows 7 de dahil, tüm Windows'lardan farklı bir ara yüzü gözler önüne serdi.Surface 2 adlı dokunmatik cihazda çalışan ara yüz, Windows Phone 7'li telefon ile (HTC HD7) denetlenebiliyordu. Windows, OS X ve Linux'da alıştığımız simgelerin yerini ise 'kabarcıklar' almış. Eğlence, oyun, kişisel vs. gibi kategorilerde otomatik olarak oluşturulan kabarcıklar kullanıcı tarafından da meydana getirilebiliyor. Bir kabarcığa tıklamak ise ilgili programı çalıştırıyor veya kabarcıkla etkileşim kurmanıza izin veriyor. Yeni ara yüz, kullanıcının bulmak istediği içeriğe erişimi kolaylaştırıyor ve hızlandırıyor.

    Bu yeni ara yüzün Windows 8'le gelip gelmeyeceğini söylemek zor. Belki de bu nedenle MS CEO'su Steve Ballmer, Windows 8'i şirketin en 'riskli' ürünü olarak adlandırıyor. Yeni arayüzün Windows 8'de mi veya Windows 9'da mı ortaya çıkacağını bilmiyoruz ancak masaüstümüzle olan iletişimizi baştan aşağı değiştireceği kesin.







    Windows 8'in masaüstü bu mu? Yorumları