Çin'den internete 'Mısır' engeli   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-30-2011 (13:00)   Son Mesaj: 01-30-2011 (13:00)    Cevap: 0    Gösterim: 1367  

    01-30-2011

    Çin'den internete 'Mısır' engeli

    Çin'den internete 'Mısır' engeli
    Çin'den internete 'Mısır' engeli



    Mısır'da oluşan ve kanlı devam eden gösterilerle ilgili Çin'deki sosyal paylaşım sitelerinde yapılan ''Mısır'' sözcüğü aramalarına erişim engeli geldi.

    Çin'in devlet medyasında Mısır'daki olaylarla ilgili çok az haber verilirken, ülkedeki büyük internet portallarındaki Mısır ile ilgili aramalara erişim engeli yapılıyor. Sina.com'un 50 milyon üyesi bulunan mikro bloğunda 'Egypt' (Mısır) sözcüğüyle yapılan aramada kullanıcıların karşısına, ''İlgili kanunlar, kurallar ve politikalar gereği, arama sonucu gösterilmiyor'' uyarısı çıkıyor. AFP'nin haberine göre, Çin Komünist Partisi her türlü potansiyel sosyal huzursuzluk konusunda hassas. Haberde, her ne kadar CCTV gibi resmi televizyon kanalları ve resmi haber ajansı Xinhua, Mısır'daki kanlı olayların Hüsnü Mübarek rejimine karşı olduğunu duyursa da, Mısır ayaklanması haberlerinin, büyük haber sitelerinde bir kaç paragraf ve kısıtlı fotoğraflarla verildiği kaydedildi.

    Mısırlı yetkililer, cuma gününden beri internet ve cep telefonu kullanımını ülkede yasaklamıştı.







    Çin'den internete 'Mısır' engeli Yorumları