MS'ten ilginç bir IE çözümü!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-14-2011 (23:07)   Son Mesaj: 01-14-2011 (23:07)    Cevap: 0    Gösterim: 1035  

    01-14-2011

    MS'ten ilginç bir IE çözümü!

    MS'ten ilginç bir IE çözümü!
    MS'ten ilginç bir IE çözümü!



    Microsoft'tan IE saldırılarına ilginç çözüm!

    Microsoft, IE'ye yapılan saldırıları engellemek için kimsenin aklına gelmeyen bir yönteme başvurdu!


    Microsoft, Internet Explorer'daki bir bug'dan faydalanarak kullanıcıları hedef alan saldırılara 12 Ocak'ta yeni bir tedbir aldı.Beklendiği gibi Windows'da bulunan üç açık da gideriliyor. nCircle Security güvenlik işlemleri müdürü Andrew Storms, Microsoft'un sıfırıncı gün açığını gidermeye yönelik ilk kez Application Compatibility Toolkit'i (Uygulama Uyumluluğu Araçları) kullandığını söylüyor. Bu araç Windows XP'den beri Windows'un bir parçası ve eski uygulamaların yeni işletim sisteminde çalışmasını sağlıyor.

    Storms, Microsoft'un Uygulama Uyumluluğu'nu beklenmedik bir şekilde kullandığını ve araçtan sıfırıncı gün açığının etkisini azaltmakta faydalanıldığını söylüyor ve ekliyor: "Bu geçici tedbirin iyi yanı ise yeni bir yama çıktığında onu kaldırmanıza gerek olmaması."

    Microsoft, geçen hafta Windows XP, Vista ve Server 2008'i etkileyen bir açıktan da bahsetmiş, ve Çinli hacker'ların IE'nin bir açığından faydalanmaya çalıştıklarını da onaylamıştı.







    MS'ten ilginç bir IE çözümü! Yorumları