Filmlerdeki silah efsaneleri avlandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2010 (21:43)   Son Mesaj: 09-22-2010 (21:43)    Cevap: 0    Gösterim: 2661  

    09-22-2010

    Filmlerdeki silah efsaneleri avlandı

    Filmlerdeki silah efsaneleri avlandı
    Tek bir mermi ile patlayan araçlar, şarjörü boşalmayan makineli tüfekler, sinek vızıltısı gibi ses çıkaran susturucular ve daha niceleri. Filmlerde silahlarla ilgili gösterilenlerden ne kadarı gerçek?

    Nedendir bilinmez televizyon ya da sinema için yapılan çoğu film ve dizide mutlaka bir silah bulunur. Bir filmde silah olması için filmin türünün aksiyon olması da şart değildir. (Bu Silahlar Artık Bilim Kurgu Değil)

    Birçok filmde karşımıza çıkan silahlar hakkında filmler sayesinde çoğu kişi bilgi sahibi olduğunu düşünebilir ama gerçek hayatta işler çok farklı.

    Normal insanların silahlarla gereksinim duymaması ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan bilgisizlik, film yapımcılarının eline çok büyük bir fırsat geçiriyor.Silahlar hakkında bilgi sahibi olan kişi sayısının bilmeyenlerden çok daha az olduğunu bilen film yapımcıları, bu ölümcül aletlere asla sahip olmadıkları özellikler ekliyorlar.


    Filmlerdeki silah efsaneleri avlandı

    Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez elemanları silahlardır


    Gerçek Hayatta Nasıl

    Bu da silahlar hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanların, filmlerde gördüğü bazı şeylerin gerçek olduğunu düşünmesine yol açıyor. Film yapımcılarının gerçek olmayanı çok iyi ve etkileyici bir şekilde gerçekmiş gibi göstermekte üstlerine olmasa da bizler sizin için işin iç yüzünü araştırmaya karar verdik.

    Neredeyse tüm aksiyon filmlerinde yer alan ve genel-geçer gerçeklermiş gibi kabul edilen durumların gerçekte nasıl etkiler yarattığını, silahların gerçek dünyada, film dünyasından farklı olarak nasıl çalıştığını teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörleri araştırdı...


    Susturucular

    Başta casuslukla ilgili olanlar olmak üzere aksiyon filmlerin vazgeçilmez aksesuarlarından biri susturuculardır. Gizlice bir yere sızmak isteyen karakterler, silah ateşlendiğinde çıkan yüksek ses ile diğerlerini ayaklandırmamak için susturucular kullanırlar.

    Ucuna küçük bir susturucu takılan silahlar, yüksek gürültülü ses çıkarmak yerine çok küçük, sanki bir sinek vızıltısına benzeyen bir sesle ateşlenip, düşmanların hakkından sessizce gelirler.


    Filmlerdeki silah efsaneleri avlandı

    Susuturucları en çok kullanan film karakterlerinden biri de James Bond'tur


    Her Türlü Silahı Susturur

    Sadece tabancalar değil, bazı filmlerde pompalı ve makineli tüfekler bile küçük bir susturucu sayesinde sessiz birer ölüm makinelerine dönüşür. Hatta bazı filmlerde şişe ve çoraplardan yapılan susturucuların keskin nişancı tüfeklerinin seslerini azalttığı görülür.

    Bundan daha da ileri bir örnek olarak namlusu bir yastıkla sıkıştırılmış tabancaların neredeyse hiç ses çıkarmadığı görülür.

    Peki bu araçlar gerçetken de çıkan gürültüyü bu kadar azaltabiliyorlar mı?


    Diğer Efsaneleri Görmek İçin Tıklayınız


    :: Filmlerde gerçekmiş gibi gösterilen fakat aslında gerçek olmayan başka neler var?




    SDN - http://shiftdelete.net





    Filmlerdeki silah efsaneleri avlandı Yorumları