Tarihin en büyük uçak savaşları   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-18-2010 (19:51)   Son Mesaj: 09-18-2010 (19:51)    Cevap: 0    Gösterim: 3134  

    09-18-2010

    Tarihin en büyük uçak savaşları

    Tarihin en büyük uçak savaşları
    İlk çağlara kadar dayanan dünya savaş tarihinde uçaklar oldukça yeni sayılır. Ancak, onlar daha şimdiden savaş tarihinin en kanlı çatışmalarının bir parçası oldu.

    İnsanoğlu ellerini kullanmayı öğrendiğinden beri bir birleriyle savaş içerisinde. Büyük ihtimalle savaşa olan bu bağımlılığımız türümüzü nesli tükenen canlılar arasına sokacak. Ancak bu tehlikeye rağmen hâlâ tüm ülkeler ordu ve savaş teknolojilerine milyarlarca dolar yatırmaktan çekinmiyor.(En Lüks 10 Özel Jet)


    Kızıl Baron'dan Modern Savaş Uçaklarına

    Eskiden sadece kara parçalarını bu çatışmalar için kullanılırken günümüzde gökyüzü de savaş alanımız haline geldi. Uçakların tarihi diğer savaş cihazlarına kıyaslarına oldukça yeni sayılır.

    GALERİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    Tarihin en büyük uçak savaşları

    Ancak ilk kez Birinci Dünya Savaşı sırasında aktif olarak başlayan uçak çatışmaları, günümüzde ülkelerin kaderlerini değiştirecek halde.

    Kızıl Baron'dan bu yana, uçak teknolojilerinde çok büyük gelişmeler yaşandı. Ancak pilotlar için savaşın anlamı asla değişmedi. Gelmiş geçmiş en büyük uçak savaşlarını hiç merak ettiniz mi? Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, tarihin gördüğü en büyük uçak savaşlarını özel bir araştırma konusunda topladı.

    İlk Büyük Uçak Savaşı



    Tarihin en büyük uçak savaşları

    Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan bu hava çatışmasının tarihi bir önemi de var. O dönem daha yeni yeni gelişen bu araçlarla yapılan en büyük savaş dönemin Fransa ve Alman İmparatorluğu sınırında yapıldı. Saint-Mihiel Savaşı olarak tarihe geçen bu çatışmada, Müttefik Kuvvetler 1475 Almanlar ise 500 uçağa sahipti. Alman İmparatorluğu bu savaştan ağır bir yenilgi aldı...


    :: Geçmişteki uçak savaşlarını mı yoksa günümüzdeki operasyonlar mı daha çok ilginizi çekiyor?



    SDN - http://shiftdelete.net





    Tarihin en büyük uçak savaşları Yorumları