Cep kullanıcıları şarj çilesinden kurtulacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-17-2010 (10:43)   Son Mesaj: 09-17-2010 (10:43)    Cevap: 0    Gösterim: 759  

    09-17-2010

    Cep kullanıcıları şarj çilesinden kurtulacak

    Cep kullanıcıları şarj çilesinden kurtulacak
    Bilim adamlarının geliştirdiği yeni bir sistem, şarj kabusunu sona erdirecek. Telefonla konuştukça şarj olan cep telefonları, kullanıcıları büyük bir sıkıntıdan da kurtarmış olacak.

    Selim Öztürk'ün haberi
    Cep telefonunuzun kısıtlı batarya ömründen şikayetçi misiniz? Bilim adamlarının geliştirdiği yeni sistem sayesinde cep telefonuyla konuşan kullanıcılar, konuştukça telefonunu şarj edecek, şarj problemi tamamen ortadan kalkacak.

    Koreli bilim adamları geliştirdikleri ve telefonlarda kullandıkları nano-malzeme ile telefonların ses gücüyle şarj olabilmesini sağladı. Telefonda bu"

    "lunan bu özel malzeme, ses dalgalarını kullanarak telefonun güç tüketimini durduruyor ve bataryayı tekrar doldurmaya başlıyor.

    Piezoelectric ismini taşıyan bu özel malzeme, mekanik enerjiyi doğrudan elektriğe dönüştürebiliyor. Şeker kamışı ve kurutulmuş kemikte de bu malzeme bulunuyor.




    Cep kullanıcıları şarj çilesinden kurtulacak Yorumları