MSN Çin'de Türkiye'yi tanıtan özel bir sayfa   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-15-2010 (14:39)   Son Mesaj: 09-15-2010 (14:39)    Cevap: 0    Gösterim: 683  

    09-15-2010

    MSN Çin'de Türkiye'yi tanıtan özel bir sayfa

    MSN Çin'de Türkiye'yi tanıtan özel bir sayfa
    Çin'de günde yaklaşık 70 milyon ziyaretçisi olan MSN Çin, Türkiye'yi tanıtan özel bir sayfa yayınlamaya başladı. Web sayfasında yapılan yarışmayı kazanan 2 Çinli, Muğla Valiliğinin katkılarıyla Bodrum'da bir hafta tatil yapacak.

    Pekin Kültür ve Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MSN'in Çinli yöneticilerini 2 ay önce yapılan Türkiye-Yunanistan ortak tanıtım gezisinde Türkiye'de ağırladıklarını belirterek, ''Ülkemizden büyülenerek döndüler. Daha çok Çinli'nin Türkiye'yi tanımasına yönelik projemize gönüllü katkı vermeyi kabul ettiler'' dedi.
    Çinlilerin hemen hemen her yerde Türkiye ile karşılaşmaya başladığını anlatan Yiğit, gazeteler, dergiler, bilboardlar, otobüsler, taksiler derken şimdi en büyük tanıtımı tek kuruş harcamadan internetten yapmaya başladıklarını söyledi.

    İnternet abonesinin 450 milyona ulaştığı, kullanıcısının ise 600 milyonu aştığı Çin'de, MSN'yi günde ortalama 70 milyon kişinin ziyaret ettiğini anlatan Yiğit, bu verilerin Çinlilerin hemen hemen her konuda kaynak olarak interneti kullandığını ortaya koyduğunu söyledi.

    Bugüne kadar internet medyasına ücretli tanıtım ilanları verdiklerini dile getiren Yiğit, ''Tanıtım projemiz kapsamında artık MSN Çin'de Türk Bayrağı dalgalanıyor. Tanıtımın en iyisini ve en büyüğünü tek kuruş ödemeden yaptık. Zenginleşen Çinliler dünyaya açılıyor, tatil seçeneklerinde artık bölgelerindeki ülkelerden başka yerler bulunuyor'' diye konuştu.

    -ŞANSLI 2 ÇİNLİ BODRUM'DA TATİL YAPACAK-

    Yiğit, MSN Çin'de bir de yarışma düzenlendiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

    ''Çin'in en büyük ulusal tatili olan 1-8 Ekim tarihlerinde birisi fotoğrafçı diğeri kadın 2 kişiyi Bodrum'da ağırlayacağız. Fotoğrafçılar siteye kendi çektikleri resimleri yükleyecek, kadınlar da hem kendi resimlerini hem de nasıl bir Türkiye tatili hayal ettiklerini anlatacaklar.

    Bu girdiler de Çinliler tarafından oylanacak. Şartımız ise gidecek fotoğrafçı en az 500 resim getirecek ve seçilecek resimlerle birlikte MSN Seyahat sayfasında en az 5 makale yazacaklar.''

    Yarışmanın geçtiğimiz hafta sonu başladığını ve ilginin şaşırtıcı biçimde yüksek olduğunu belirten Yiğit, 15 bin Çinli'nin yarışmaya katıldığını kaydetti.

    Ayrıca Çin'den giriş yapılan MSN Messenger'a bağlanıldığı anda açılan ''pop-up'' ile Türkiye'de tatil ödüllü yarışmanın duyurulduğunu ifade eden Yiğit, ''Burada 50 bin Yuan'lık (7 bin 500 dolar) tatil kazanabilirsiniz deniliyor'' diye konuştu.

    Çinli turistleri çekmek için yürütülen görüşmeler çerçevesinde, MSN'deki yarışmayı kazananları Muğla valiliğinin katkılarıyla Bodrum'da ağırlayacaklarını bildiren Yiğit, başından sonuna yüzbinlerce dolarlık harcamayla mümkün olabilecek proje kapsamında, uçak biletlerinin de THY'den Barter Anlaşmasıyla karşılandığını söyledi.

    Yiğit, MSN Çin yöneticilerinin de işbirliğinden memnuniyet duyduğunu, ''İlk kez Türkiye ile gerçekleştirilen bu tür faaliyeti başka konseptlerde de devam ettirmek istediklerini'' kendileriyle paylaştıklarını sözlerine ekledi.




    MSN Çin'de Türkiye'yi tanıtan özel bir sayfa Yorumları