Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2009 (20:11)   Son Mesaj: 11-29-2014 (21:25)    Cevap: 10    Gösterim: 6766  

    12-29-2009

    Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar

    Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar
    Öğrencilere binlerce bedava dizüstü bilgisayar dağıtıldı...

    Kocaeli'nde gerçekleştirilen bilgisayar dağıtım törenine video konferans sistemi ile katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere seslenerek bilgisayarları bir oyun makinesi olarak görülmemesini istedi. Türkiye'de bir ilk olan proje kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim 6 sınıf öğrencilerine 26 bin dizüstü bilgisayar dağıttı.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ''Eğitim-bilişim projesi '' kapsamında ilköğretim 6. Sınıf öğrencilerine ücretsiz 26 bin dizüstü bilgisayarı törenle dağıttı.

    İzmit İnterteks Fuar'nda düzenlenen törene Başbakan Erdoğan, resmi konutunda video konferans sistemi ile katıldı. Böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Erdoğan, belediyenin 29 Mart yerel seçimlerde verdiği sözü yerine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediyenin 5 yılda 130 bin bilgisayar dağıtacağını hatırlatan Erdoğan, AK Parti Hükümeti'nin eğitimde yaptığı hizmetleri aktardı.

    Başbakan Erdoğan, "Hepinizin bildiği gibi hükümet olarak yedi yıl boyunca eğitimi en önemli hizmet alanı olarak gördük ve eğitim sistemimizi güçlendirmek için tarihi nitelikte adımlar attık. Bizim iktidarımız döneminde bütçeden en fazla pay milli eğitime ayrıldı. Yedi yılda 133 bin yeni derslik inşa ettik. Öğrencilerimize kitapları ücretsiz olarak dağıttık. Okullarımıza 731 bin bilgisayar gönderdik. Türkiye genelinde 8 ve daha fazla dersliği olan her okulumuza olmak üzere tam 29 bin 428 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk.'' dedi.

    ÖĞRENCİLER PARA YERİNE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR İSTİYOR

    Türkiye'nin dört bir yanında yaptıkları ziyaretlerde öğrencilerin artık para yerine dizüstü bilgisayar istediğini açıklayan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "63 yeni üniversite kurduk ve artık Türkiye'de üniversitesi olmayan il kalmadı. Eğitim noktasında hiçbir harcamadan kaçınmadık, kaçınmıyoruz. Şunu büyük bir memnuniyetle söylemek istiyorum. Bugün artık ülkemin hangi şehrine gidersem gideyim çocuklar benden dizüstü bilgisayar istiyorlar. Dikkat ediniz, artık para istemiyorlar, oyuncak istemiyorlar, dizüstü bilgisayar istiyorlar."

    Kocaeli Büyükşehir belediyemizin tüm yerel yönetimlere de örnek olacak şekilde eğitim seferberliğine destek olması bu yönden de takdire şayan diyen Başbakan Erdoğan "Sevgili öğrenciler, bilgisayarlarınızın hayırlı olmasını diliyorum. Güle güle kullanın. Oyun elbette hakkınız, ancak bilgisayarı bir oyun makinesi olarak görmeyeceğinize, bilgi ve becerilerinizi geliştirecek, eğitiminize destek olacak bir araç olarak onları en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Bilgisayar yerinde kullanılmadığında maalesef çocuklar için faydadan çok zarar getirebiliyor. Öğretmenlerinizin de yönlendirmesiyle bilgisayarlarınızı faydalı bir bilgi kutusuna dönüştüreceğinizden eminim. Şunu da unutmayın. Bilgisayar sizi sokaktan, sokak oyunlarından, arkadaşlarınızla diyalogdan alıkoymasın. Bilgisayar dikkat edin sizi evlerinize hapsetmesin, bilgisayar sizi ailenizden, okulunuzdan, arkadaşlarınızdan ve eğitimden uzak tutmasın. Bilinçli bir şekilde kullandığınızda bilgisayar hayatınızı kolaylaştıracak, öğrenmenizi destekleyecek başarınıza katkı sağlayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

    "BANA MESAJ ATIN"

    Öğrencilerin bilgisayarları en iyi şekilde kullanacaklarına inandığını belirten Erdoğan, bilgisayarları ile internete bağlandıklarında kendisine duygularını aktarmaları için bimer@basbakanlik.gov.tr adresini verdi.

    Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Genç nüfusumuzla Türkiye hızlı bir şekilde kalkınıyor ve dünya ülkeleri arasında güçlü ekonomisi ile güçlü dış politikası ile ağırlıklı bir yer ediniyor. Böyle bir Türkiye'nin genç nesili olarak sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizim en önemli görevimizdir. Sizlerinde geleceğin büyük Türkiye'sine eğitimli, donanımlı girmesi için çok çaba sarf etmeniz gerekiyor. "

    Konuşmanın ardından Başbakan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu aracılığı ile öğrencilere bilgisayarları dağıttı.

    BAKAN ÇUBUKÇU, YEREL YÖNETİMLERDEN DESTEK İSTEDİ

    Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise AK Parti Hükümeti'nin eğitime yaptığı yatırımları anlattı. Okullara gönderdikleri bilgisayarlarla öğrencileri teknoloji ile tanıştırdıklarını belirten Bakan Çubukçu, yatırımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bilgisayar dağıtım projesini örnek gösteren Çubukçu, tüm yerel yönetimlerden eğitime destek istedi.

    Törende öğrencilerin sevgi seli içinde kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Türkiye'de ilk olan proje hakkında bilgi verdi.

    Proje kapsamında bu yıl 26 bin bilgisayar dağıttıklarını hatırlatan Karaosmanoğlu, projeyi her yıl devam ettireceklerinin sözünü verdi.

    Başkan Karaosmanoğlu, "Beş yılda 130 bin bilgisayar dağıtacağız. Bu şehrimiz için de ülkemiz için de önemli bir proje. Bu geleceğe dair bir projedir." dedi.

    Konuşmalardan sonra törene gelen 2 bin öğrenciye bilgisayarları verildi. Geri kalan bilgisayarlar ise okul müdürlerine teslim edilecek ve okullarda öğrencilere dağıtılacak.

    BİLGİSAYARLAR TAYVAN'DA ÜRETİLDİ

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 26 bin dizüstü bilgisayar ihalesini kazanan Exper firması, bilgisayarları Tayvan'da üretti. Kablosuz internet erişimine açık bilgisayarlar bir yıl garantili olacak. Türkçe Q klavyeli ve webcam sistemine sahip olan bilgisayarlar özel çantaları içinde çocuklara teslim edilecek.

    Öte yandan, belediyenin 'Birebir Öğrenme Projesi' ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Türkiye de bir ilk olan ve henüz bir benzeri bulunmayan bu proje, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 'Bilişim 09' adlı yarışmaya 'Yerel Yönetim Uygulamaları' dalında aday gösterildi ve halkın oylarıyla birinci seçildi.




    Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  04-17-2011, 14:49

    --->: Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar


    bilgisayarım kitlendi acarmısınız
    minir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) minir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 2  04-25-2011, 22:00

    --->: Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar


    bılgısayarımız kılıtlendı acamıyoruz
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 3  05-09-2011, 11:29

    Bİlgİsayar kİlİtlendİ


    ArkadaŞlar kİlİtlenen bİlgİsayarlar nasil aÇiliyormus bilginiz var mi sorunu hallettiniz mi sİz yardimci olabilirmisiniz...?
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 4  05-20-2011, 22:21

    --->: Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar


    Alıntı:
    kocaeli 6siniflara laptop 2010 kilitlendi-Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar

    innternetten gökkuşağı bilgisayar yazın şubelerinden birine gidin..
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 5  04-17-2012, 18:31

    → Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar


    Alıntı:
    kocaeli belediyesi exper kilitlendi-Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar

    bilgisayarım kilitlendi açamıyorum açmasını bilen varmı
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 6  05-23-2012, 20:38

    → Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar


    arkadaşm ne biçim bir sitenz var sabahtan ber i soru soryoz
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) admin Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 7  06-22-2013, 14:56

    → Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar


    Alıntı:
    kocaeli buyuksehir belediyesi nin dagittigi laptoplar kilitlendi sifresi-Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar

    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 8  11-29-2013, 14:33

    → Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar


    kocaeli belediyesi exper kilitlendi exper baiyi arıyoruz cevap yok lütfen acil yardım var yapamıyorum
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 9  01-01-2014, 11:49

    → Türkiyede ögrencilere bedava dizüstü bilgisayar


    Dağıtılan laptoplar hiçbir işe yaramıyor. Sadece exper vs bayilerinin para kazanmasını sağlıyor.
    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci