BenQ - Siemens'i geleceğe taşıyan Türk   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 02-10-2008 (14:05)   Son Mesaj: 02-20-2011 (14:16)    Cevap: 1    Gösterim: 1194  

    02-10-2008

    BenQ - Siemens'i geleceğe taşıyan Türk

    Cep telefonu pazarının iddialı oyuncusu BenQ - Siemens'in yeni dönemde markayı taşıyacak Üçüncü Kuşak modeli EF81, Türk elektronik mühendisi Hasan Palandöken tarafından geliştirildi

    Teknoçağ / ŞÜKRÜ ANDAÇ

    Geçtiğimiz yıl Uzakdoğulu BenQ firmasının, Siemens'in cep telefonu birimini satın almasının ardından BenQ - Siemens markasıyla yeniden yapılanma yoluna giren şirket, yeni dönem başlangıcını Berlin'de düzenlediği toplantıyla 3 telefonu tanıtarak yaptı.
    Firmanın tanıttığı 3 modelden biri olan Üçüncü Kuşak (3G-Hızlı ve görüntülü iletişim) destekli EF81, fikir aşamasından piyasaya çıkışına kadar bir Türk mühendis tarafından geliştirildi. Firma tarafından yeni dönemde 'markayı taşıyacak model' olarak adlandırılan ve tüm dünyada pazarlanacak BenQ-Siemens EF81'i, elektronik mühendisi Hasan Palandöken geliştirdi.

    Bingöl doğumlu
    Hasan Palandöken, Bingöl doğumlu. Babası Almanya'ya traktör fabrikasında işçi olmak için giden Palandöken, ilkokulu Bingöl'de okuduktan sonra tüm ailesiyle birlikte Almanya'ya babasının yanına göç etmiş.
    Palandöken, 7 çocuklu ailenin en küçüğü, 38 yaşında. Almanya'da elektronik mühendisliği alanında okumuş.

    İngiltere'de MBA yaptı
    Yarısını devletten aldığı bursla, diğer yarısını da çalışarak kazandığı parayla İngiltere ve ABD'de MBA (iş idaresi) alanında yüksek lisans yapmış. 10 yıldır Siemens'te, 5 yıldan bu yana da firmanın cep telefonu biriminde çalışıyor.
    Palandöken, yeni dönemde firmanın en iddialı modellerinin yer alacağı E serisinden sorumlu. E serisi, firma için yeni bir alan ve 'Exploration' (Keşfetmek) anlamını taşıyor. EF81 serinin ilk modeli ve devamı gelecek.
    EF81'in bir diğer özelliği ise Siemens'in bugüne kadar iddialı olamadığı 3G destekli bir model olması.

    Çizilmeyen ekran
    BenQ - Siemens EF81, deniz kabuğu (Clamshell) şeklinde kapaklı olarak tasarlandı. Palandöken, EF81'in, cep dünyasında bugüne kadar tasarlanmış en ince 3G telefon olduğunu söylüyor. 2.0 megapiksel kamerası, aşınmayı engelleyen magnezyum kasası, çizilmeyi engelleyen sert safir ekranı var.
    110 gram ağırlığındaki telefon, Türkiye'de Mart ayı sonunda piyasaya çıkarılacak.

    3 yeni model Mart'ta piyasada

    Düzenlenen toplantıda EF81'in yanı sıra, S88 ve S68 modelleri de tanıtıldı. S88, yüksek kalitede görüntü teknolojisini destekleyen Oled ekrana sahip. 3G destekli ve 2.0 megapiksel kameralı bir model olan S88, MP3 çalar olarak da kullanılabiliyor. S68 ise, 79 gram ağırlığında ve 262 bin renkli ekranı var. Microsoft Word, Excel ve Adobe Acrobat programlarını destekleyen ürün ile 5 saat boyunca kesintisiz konuşuluyor. BenQ - Siemens EF81'in Türkiye'de satış fiyatı 770 YTL olacak. Diğer modeller S88 550 YTL, S68 ise 270 YTL'den satılacak.

    'İlk hedefimiz, kısa zamanda kâr etmek'

    BenQ - Siemens Başkan Yardımcısı Jerry Wang, 1 yıl önce kurulan yeni şirketin Siemens'in yarattığı modelleri takip etmeyeceğini, kendisine özgü yeni modeller yaratacağını söyledi. Bu aşamada yeni bir çizgiye sahip olan EF81'in, 2006 yılında şirket için önemli role sahip olması bekleniyor.
    Öte yandan Wang, şirketi kısa zamanda kâra geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Wang, şirketinin 500 milyon euroluk tasarruf programı bulunduğunu ve bu tasarrufun çalışanları işten çıkartmadan gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

    2017'deki nüfusa baktı Türkiye'ye yatırım yaptı

    Vodafone'un, Telsim için yapılan ihalede 4 milyar 550 milyon dolarlık teklif vererek Türkiye'de yatırım yapma isteğinin sebepleri arasında, Türkiye'nin cazip bir pazar olmasının yanı sıra, gelecekteki nüfus artışının da etkili olduğu ortaya çıktı.
    Şirket tarafından Telsim ihalesiyle ilgili yapılan açıklamada, yatırımın sebepleri arasında "2017 yılında Türkiye'nin nüfusta Almanya'dan büyük bir ülke olması' da gösterildi.
    Türkiye'nin 2010 yılına kadar yıllık yüzde 1.4 nüfus artış hızına sahip olmasının beklendiği açıklamada, 25 yaş altı genç nüfusun da yüzde 47'lik orana sahip olması, yatırımın bir diğer sebebi olarak gösteriliyor. Son istatistiklere göre Almanya'nın nüfusu 82.7 milyon, Türkiye nüfusu ise 72 milyon seviyesinde.
    1984 yılında kurulan İngiliz cep telefonu operatörü Vodafone, 170 milyonun üzerinde aboneye hizmet veriyor. 27 ülkede faaliyet gösteren Vodafone'un 15 ülkede de yerel şirketlerle işbirliği bulunuyor. Şirketin çalışan sayısı ise 60 binin üzerinde. www.vodafone.com

    Walkman cep sayısı 3 milyona ulaştı

    Cep telefonu üreticisi Sony Ericsson, tüm dünyada satışa sunulduğu günden bu yana toplam 3 milyon Walkman telefon satıldığını açıkladı.
    Sony Ericsson Başkanı Miles Flint "Sony ve Ericsson birleşmesiyle oluşan sinerji sayesinde daha 2005'in son çeyreğinde ilk Walkman telefon W800'ün satışa sunulmasını takip eden dördüncü ay içerisinde W550/W600 ve W900 modellerini piyasaya sunmuş olacağız. Sony Ericsson bir yandan mobil müzikte standartları belirlerken bir yandan da görüntüleme alanındaki ilerlemesini de sürdürecek" dedi. Sony ve Ericsson firmalarının cep telefonu operasyonlarını birleştirmelerinin ardından, Walkman markalı, müzikçalar özelliğine sahip telefonlar piyasaya çıkarılmıştı. www.sonyericsson.com/tr




    BenQ - Siemens'i geleceğe taşıyan Türk Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-20-2011, 14:16

    --->: BenQ - Siemens'i geleceğe taşıyan Türk


    internete neden girmio girerken hep hata veriyor
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci