1. Alt 03-04-2008, 09:05 #1
    muhammet Mesajlar: 105
    Malzemeler:

    Yarım paket tereyağı
    2 su bardağı un
    1 su bardağı toz şeker
    12 adet kuru kayısı
    2 su bardağı su

    Un ve tereyağı orta ateşte un kahverengine yakın renk alana kadar kavrulur. (20-25 dakika) Üzerine küp şeklinde doğranmış kayısı eklenir birkaç dakika daha kavrulur. Ocak kapatılır. Bu arada şeker ve süt iyice karıştırılır. Kavrulmuş unun üzerine karıştırarak eklenir. Ateş kısık konumda tekrar açılır. Un suyunu çekene dek demlendirerek pişirilir. Ilıyınca ıslatılmış kaşıkla alınır, servis tabağına konur.

  2. Alt 05-23-2008, 11:38 #2
    call Mesajlar: 9
    Kayısılı duymamıştım

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.