Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-08-2008 (22:17)   Son Mesaj: 01-08-2008 (22:17)    Cevap: 0    Gösterim: 2491  

    01-08-2008

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti

    Bir besiktasli olarak bu haberi yazmak daha hosuma gidiyor

    buyrun haberi okuyalim

    Beşiktaş seyircisinden yoksun maçta Ankaraspor karşısında farka koştu
    Kupada 2 sezondur mutlu sona ulaşan Beşiktaş, Ankara'yı seyircisiz maçta İnönü'de ağırladı. Siyah-Beyazlılar'ı zaferi götüren goller Tello ve Holosko'dan geldi.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti
    BEŞİKTAŞ:
    3-1
    :ANKARA

    Fortis Türkiye Kupası'ndaki Beşiktaş-Ankaraspor maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

    Stat: BJK İnönü
    Hakemler: Hakan Sivriservi, İsmail Şencan, Timur Direkler

    Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, Baki, İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan, Cisse, Delgado, Tello, Holosko, Bobo

    Ankaraspor: Senecky, Erhan, Murat Tosun, Murat Akyüz, Ediz, Bilal, Özer, Tayfun, Necati, Hürriyet, Adem

    MAÇ BAŞLADI
    Karşılaşma başladı iki takıma da başarılar dileriz.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 5. dakika. Beşiktaş golü Tello ile buldu. Sağ kanattan Delgado topla sıfıra kadar inip ceza sahasının dışındaki Tello'ya yerden pasını bıraktı. Şilili yıldız topun gelişine çok sert vurdu. Meşin yuvarlak Ankaraspor ağlarıyla buluştu.

    Beşiktaş, Tello'nun şık golüyle Ankaraspor karşısında 1-0 öne geçti.

    7. dakikada Necati'nin sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Rüştü meşin
    yuvarlağı üstten kornere çeldi.

    10. dakika. Beşiktaş 2. gole Bobo ile çok yaklaştı. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Tello arka direğe ortasını yaptı. Bobo boş pozisyonda topu kafa ile yan ağlara vurdu.

    15. dakika. Ankaraspor beraberlik golü için sol kanattan geldi. Ceza sahasına kesilen ordaya Necati yükseldi. Rüştü kalesinden çıkarak topu almak istedi. Baki'nin üzerine düşen Rüştü topu elinden kaçırdı. Beşiktaş savunması tehlikeyi taca atarak uzaklaştırdı

    18. dakika. Ankaraspor atağında ceza sahası önünde inen topu Necati Bilal'in önünde bıraktı. Bu futbolcu kaleye sert bir şut çıkarttı. Rüştü'nün kontrolü altındaki top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

    24. dakika. Beşiktaş sol kanattan Delgado ile köşe atışı kullandı. Arjantinli yıldızın ön direğe kestiği topa savunmasından ileri çıkan İbrahim Toraman yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

    26. dakika. Ankaraspor sol kanattan gelişen atakta beraberlik golüne yaklaştı. Savunmanın arkasına sarkan Bilal, Özer'in pasıyla topla buluştu. Bu futbolcu sıfıra kadar inip boş pozisyonda altıpas içine ortasını çıkarttı. Necati'den önce araya giren Baki topu uzaklaştırmayı başardı.

    27. dakikada Bobo'nun sol çaprazdan ara pasında, ceza alanı içinde topla
    buluşan Holosko, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Holosko'nun yerden vuruşunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

    28. dakikada Beşiktaş yarı alanından gelen topa müdahale etmek isteyen
    kaleci Senecky kalesini terk etti. Ceza alanı dışında kalecinin göğsünden seken topu kontrol eden Delgado, bekletmeden meşin yuvarlağı kaleye gönderdi, ancak top az farkla yandan auta gitti.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 34. dakika. Beşiktaş, Tello ile 2. golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasının çarprazında topla buluşan Holosko, Tello'ya pasını çıkarttı. Şilili yıldız yaklaşık 26-27 metreden kaleyi gördüğü anda çok sert bir şut çıkarttı. Kaleci Senecky meşin yuvarlağı ancak ağlarında görebildi.

    Beşiktaş, Tello'nun harika golüyle Ankaraspor karşısında skoru 2-0 yaptı.

    42. dakika. Maçın ilk yarısı için son dakikalar. Ankaraspor atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Necati, ceza sahasının dışından çok sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

    45. dakika. Karşılaşmanın ilk yarısı için normal süre sona erdi. Hakem 2 dakika uzatma süresi ekledi.

    Ankaraspor uzatma anlarında Ediz ile gole yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe atışında savunmasından ileri çıkan Ediz, yakın direkte uygun durumda kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direği sıyırıp auta çıktı.

    Uzatmalarda gol olmadı. Beşiktaş, Tello'nun 2 şık golüyle ilk 45 dakikayı Ankaraspor karşısında 2-0 önde kapattı.

    MAÇIN İKİNCİ YARISI

    İkinci yarıya Ankarasporlu futbolcular başladı.

    50. dakika. Beşiktaş 3. gole Bobo ile çok yaklaştı. Sağ kanattan şık çalımlarla ceza sahasına giren Holosko, altıpas üzerindeki Bobo'ya yerden pasını çıkarttı. Brezilyalı yıldızın ayak koyduğu meşin yuvarlağı kaleci Senecky son anda ayak koyarak çizgi üzerinden çıkarttı.

    51. dakika. Beşiktaş sol kanattan gelişen atakta Holosko ile Ankaraspor kalesinde etkili oldu. Tello'dan aldığı pasla Tayfun'dan sıyrılan Holosko, kaleci Senecky ile karşı karşıya pozisyonda sağdan gelen Bobo'yu düşününce araya giren Erhan Albayrak ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 52. dakika. Beşiktaş'ta Baki rakibine yaptığı sert faul sonrası maçtaki ilk sarı kartı gören isim oldu.

    56. dakika. Beşiktaş atağında sağ kanattan Delgado savunmanın arkasına sarktı. Arjantinli futbolcu kale sahasındaki Bobo'ya yerden pasını çıkarttı. Sambacı mutlak gol pozisyonunda kaleci Senecky'nin yanından topu ağlara bırakmak yerine direğin dibinden auta attı. Siyah-Beyazlı ekip mutlak bir gol pozisyonundan daha sonuç alamadı.

    60. dakika. Beşiktaş, Ankaraspor karşısında bu dakikaya kadar çok rahat bir futbol ortaya koydu. Siyah-Beyazlı ekip Tello'nun attığı şık gollerle rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğünü sürdürüyor.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 63. dakika. Ankaraspor'da Murat Tosun yerini Tevfik Köse'ye bıraktı.

    64. dakika. Beşiktaş Holosko ile bir kez daha gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan pasa hareketlenen Holosko, kaleci Senecky ile karşı karşıya pozisyonda topu yandan auta vurdu.

    65. dakika. Beşiktaş'ta bu kez Bobo kaleci Senecky ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı futbolcu da topu kalenin üzerinden auta vurdu. Siyah-Beyazlı ekip bu dakikaya kadar Ankaraspor kalesinde inanılmaz pozisyonlardan sonuç çıkartamadı.

    69. dakika. Ankaraspor gole Özer ile yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topa arka direkte Özer yükselip kafayı vurdu. Rüştü iki hamlede topu güçlükle kontrol etmeyi başardı.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti71. dakika. Beşiktaş 3. golü Holosko ile buldu. Hızlı gelişen atakta Holosko ceza sahasına sokulduğu anda soldan bindiren Bobo'yu savunmanın arkasına kaçırdı. Holosko, pasını attıktan sonra ön direğe hareketlenip Sambacı'nın yerden gönderdiği pasa ayak koyarak Ankaraspor ağlarını 3. kez sarstı.

    Beşiktaş, Holosko'nun golüyle Ankaraspor karşısında skoru 3-0 yaptı.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 72. dakika. Ankaraspor'da Eren Aydın oyuna dahil oldu. Çıkan isim Adem Koçak oldu.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 72. dakika. Beşiktaş'ta Delgado yerini Serdar Özkan'a bıraktı.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 75. dakika. Beşiktaş'ta Holosko yerini Nobre'ye bıraktı.

    75. dakika. Ankaraspor sol kanattan taç atışını çabuk kullandı. Ceza sahasına giren Erhan Albayrak, İbrahim Kaş tarafından indirildi. Hakem Ankara lehine penaltı kararı verdi.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 76. dakika. Penaltı atışı için Ankaraspor'da topun gerisine geçen isim Necati Ateş oldu. Bu futbolcu topu Beşiktaş ağlarına gönderek takımının şu ana kadar olan tek golünü attı.

    Ankaraspor, Necati'nin penaltıdan attığı golle Beşiktaş karşısında skoru 3-1 yaptı.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 77. dakika. Ankaraspor'da Tayfun yerini Emre Aşık'a bıraktı.

    80. dakika. İnönü'deki seyircisiz karşılaşmada son 10 dakikaya Beşiktaş'ın Ankaraspor önünde 3-1'lik üstünlüğü ile girildi.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 84. dakika. Beşiktaş'ta Tello yerini Aydın'a bıraktı.

    87. dakika. Ankaraspor Necati ile 2. gole yaklaştı. Sol kanatta ceza sahasına giren Necati, çarprazda topla buluştuğu anda yerden vurdu. Meşin yuvarlak kaleye pralel geçerek sağ kanada açıldı. Beşiktaş savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

    90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatmaları 3 dakika olarak gösterdi.

    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti 90+1. dakika. Ankaraspor'da Murat Akyüz sarı kart gördü.

    90+3. dakika. Beşiktaş, Ankaraspor ceza sahası önünden serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Ali Tandoğan yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Senecky'nin ellerinde kaldı.

    Bu ataktan sonra hakem karşılaşmanın son düdüğünü çaldı. Beşiktaş, İnönü'de seyircisiz oynadığı karşılaşmada Ankaraspor'u 3-1 mağlup ederek Türkiye Kupası'nda 2. galibiyetini alarak grupta puanını 6'ya yükseltmeyi başardı.




    Besiktasin Ankaraspor karsisindaki galibiyeti Yorumları