Beşiktaş'ta Avrupa tehlikesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-22-2011 (10:13)   Son Mesaj: 02-22-2011 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    02-22-2011

    Beşiktaş'ta Avrupa tehlikesi

    Beşiktaş'ta Avrupa tehlikesi
    Quaresma ve Guti transferleriyle, Beşiktaş sezona büyük hedeflerle başlamıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı...

    Böyle mi olacaktı!
    Daha şubat ayında lige havlu atan Kara Kartal, Avrupa Ligi şansını bile tehlikeye attı.

    Beşiktaş yeni sezona büyük hedefler, önemli transferlerle başlamıştı... Önce takımı Bernd Schuster gibi bir dünya markasına emanet eden Siyah-Beyazlılar, kadrosunu da Ricardo Quaresma ve Guti Hernandez gibi isimlerle takviye etmişti. Ligin ilk yarısında inişli çıkışlı bir görüntü çizen Kara Kartallar"da yönetim durmadı, devre arasında da yıldız yağmuru sürdü. Simao Sabrosa, Manuel Fernandes ile Hugo Almeida da Beşiktaş"a kazandırıldı. 17"de 17 hedefiyle yola çıkan Siyah-Beyazlılar, Buca zaferinin ardından ligde tam anlamıyla yere çakıldı. Belediye yenilgisi, Karabük beraberliği ve Ankaragücü mağlubiyetinden sonra derbi hüsranı yaşanınca şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi bir kenara Avrupa Ligi şansı bile zora girdi.

    Devler aynı puanda!

    Zirvenin çok uzağında kalan Beşiktaş, dördüncü sıradaki Kayserispor"un 10, beşinci sıradaki Gaziantepspor"un da tam 5 puan gerisinde... Tarihinin en kötü durumunda olduğu söylenen ve eleştiri yağmuruna tutulan Galatasaray ile Beşiktaş"ın aynı puanda olması da ilginç bir istatistik olarak göze çarpıyor...

    2- Ligdeki kötü durum, Avrupa"ya da yansımış durumda... 2011 yılındaki takviyeler sonrasında final hedefi koyan Siyah-Beyazlı camia, Dinamo Kiev mağlubiyetiyle havlu atma noktasına geldi.

    Süper Lig"de büyük hüsran yaşayan ve şampiyonluk umutları başka bahara kalan Beşiktaş"ın olumsuz görüntüsü Avrupa Ligi"ne de yansımış durumda. Bu sezon özellikle Avrupa Arenası"nda başarılı sonuçlara imza atan ve tarihinde ilk kez gruplardan çıkan Kara Kartallar, Dinamo Kiev karşısında alınan 4-1"lik mağlubiyetle havlu atma noktasına geldi. Öyle ki, Beşiktaş bu cephede yola devam etmek için Ukrayna deplasmanında en az 4 gol atmak zorunda... 4-0, 5-1, 6-2 gibi skorlar ancak Kartal"ı bir üst tura taşıyabilir.

    Yıldızlar oynamıyor

    Statü gereği formasından uzak kalacak olan Simao ve Manuel Fernandes gibi iki futbolcunun yanı sıra Fiyapı İnönü"deki maçta kırmızı kart gören Ricardo Quaresma da perşembe günkü maçta görev yapamayacak. Bu kritik isimlerin yokluğunda, teknik direktör Bernd Schuster"in nasıl bir kadro sahaya süreceği de merakla bekleniyor.

    3- Beşiktaş"ın Avrupa"ya çıkış bileti ise Ziraat Türkiye Kupası... Yıldızlarla dolu Siyah-Beyazlılar"ın gelecek sezon Avrupa"da mücadele etmek için, kupayı kaldırmaktan başka çaresi yok.

    Kara Kartallar için 2010-2011 sezonu kabus gibi geçiyor. Ancak Beşiktaş"ın bu seneyi bir kupayla tamamlama ihtimali de bulunuyor. Bu olumsuz durumu tersine çevirmek için Siyah-Beyazlı futbolcuların bir şansı var. Kara Kartallar, Ziraat Türkiye Kupası"nda mutlu sona ulaşırsa hem taraftarlarının yüzünü güldürecek, hem de Avrupa biletini cebine koymuş olacak. Çeyrek final ilk maçında Gaziantep Büyükşehir Belediye"yi 5 golle devirip, yarı finale yükselme yolunda dev bir adım atan Kartallar, bir sonraki turda Gaziantep-Galatasaray mücadelesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

    Prim uygulaması yok

    Yönetimin Ziraat Türkiye Kupası zaferi için teknik heyet ve oyunculara herhangi bir prim uygulamasına gitmeyeceği öğrenildi. Bu arada Beşiktaş Türkiye Kupası"nı kazanırsa, son 6 senede 4. kez bu kulvarda mutlu sona ulaşmış olacak.





    Beşiktaş'ta Avrupa tehlikesi Yorumları