19'una kadar sıvacıydı şimdi G.Saray'da   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-07-2011 (08:13)   Son Mesaj: 01-07-2011 (08:13)    Cevap: 0    Gösterim: 584  

    01-07-2011

    19'una kadar sıvacıydı şimdi G.Saray'da

    19'una kadar sıvacıydı şimdi G.Saray'da
    Galatasaray'ın son transferi Juan Emmanuel Culio'nun hayat hikayesi film olmaya değer. Yoksulluğun ve sefaletin göbeğinden gelen Culio'nun, 19 yaşına kadar amele olarak çalıştığı inaatlarda kurduğu hayali de gerçekleşti.

    Galatasaray, ara transferde Kazım Kazım'dan sonra yine Hagi'nin ısrarla istediği bir ismi, Romanya'da Cluj forması giyen Juan Emmanuel Culio'yu dün renklerini bağladığını açıkladı. Anderlecht'te forma giyen bir başka Arjantinli Biglia için süren pazarlıklardan bir sonuç çıkmaması üzerine Hagi, "Transferde vakit kaybetmeyelim. Culio ile görüştüm. Gelmek istiyor" dedi ve Sportif Direktör Adnan Sezgin, Cluj kulübünün istediği 3 milyon Euro bonservisi 2 milyona indirmeyi başardı. Galatasaray'da yarım sezon için 250 bin Euro alacak olan Culio, 3.5 yıllık sözleşmeye imza attı. G.Saray, oyuncuya önümüzdeki sezon 600 bin, sonraki iki sezon ise 700'er bin Euro ödeyecek. Culio bu sezon maç başına 8 bin, gelecek 3 sezon boyunca 10 bin Euro alacak.
    "TEKLİFİ HEMEN KABUL ETTİM"

    Sol kanat ve forvet arkasında oynayabilen Culio, Galatasaray'ın Kolombiyalısı Pino gibi "El Mago" (Sihirbaz) ve "El Zurdo" (Solak) lakabıyla tanınıyor. Bükreş medyası Culio'nun transferini "Hagi, Romanya'dan futbolcu aldı ama Rumen değil" manşetiyle duyurken, dün İstanbul'a gelen ve sağlık kontrolünden geçen Culio akşam Antalya kampına katıldı. Culio, yaptığı açıklamada "Herşey çok hızlı gelişti. Menajerim 'Türkiye'ye gidiyoruz' dedi. Teklifi hemen kabul ettim. Hagi'nin bana olan güveninin karşılığını futbolumla vereceğim" diye konuştu.

    RAKİBİ ÇAĞDAŞ ANLATIYOR: ÇİZGİYİ ÇOK SEVİYOR

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Basel formasıyla Romanya temsilcisi Cluj'a karşı iki kez forma giyen Çağdaş Atan, Juan Emmanuel Culio'yu SABAH'a anlattı. Çağdaş, "Romanya'daki ilk maçta hem sağ çizgide hem de sol çizgide çok etkili olmuştu. Son derece teknik ve iyi bir futbolcu. Özellikle sol çizgide oynamayı daha çok tercih ediyor gibi gelmişti bana. İlk maçta o da iyi oynamış ve bizi yenmişlerdi" ifadesini kullandı. İsviçre'deki rövanşta Basel'in takım halinde çok iyi oynadığını kaydeden Çağdaş, "İkinci maçta hiçbir rakibe kendini gösterme şansı vermedik. Culio da o gece pek kendini gösterememişti. Zaten o maçı da biz kazandık. İlk maçta çizgide oynamayı seven, tipik bir açık gibiydi. İkincisinde daha merkeze yakın görev yaptı ama pek etkili olamadı" diye konuştu.

    ÇOK İYİ TRANSFER

    Juan Emanuel Culio'yu Romanya'nın Prosport gazetesinin muhabiri İrina Mandres'e sorduk. 3.5 yıldır Arjantinli oyuncuyu izleyen Mandres, şu değerlendirmeyi yaptı: "Juan Emanuel Culio, Romanya'ya ilk geldiğinde hiç bilmediğimiz bir oyuncuydu. Hatta, 'Nereden buldular?' diye kendi kendimize sorduk. Ama uyum sorununu hemen aşan Culio, yeteneği ve profesyonelliği ile çok başarılı oldu. Açıkçası özellikle Roma maçının ardından neden ona teklif gelmediğini bir türlü anlayamadım. Orta sahanın ortasında kaya gibidir. Oyunun hücum yönünde zengindir, savunmaya da oldukça katkı sağlar. Sorumluluktan hiç kaçmaz. Kaybettiği zaman çıldırır, maçı kazandığında dünyanın en mutlu insanıdır. Galatasaray'ın çok iyi transfer yaptığını düşünüyorum."

    ROMA'NIN NERON'U

    Avrupa futbol dünyası Culio'nun adını Eylül 2008'de Cluj'un Roma'yı deplasmanda 2-1 yendiği karşılaşmada duydu. Roma Olimpiyat Stadı'nda iki gol kaydeden Arjantinli oyuncu, maçın adamı seçildi. Karşılaşmanın ardından verdiği röportajda, "Juan, birisi sana altı yıl önce Roma'ya karşı iki gol atacağını söylese ne derdin?" sorusuna, "Sen deli misin derdim. Altı yıl önce değil Roma'ya gol atmak profesyonel olacağım bile aklıma gelmezdi" demişti. Arjantin'de Flandria, Almagro, Independiente, Racing Club ve La Serena takımlarında forma giyen 27 yaşındaki futbolcu, Cluj'dan ilk teklif geldiği dönemi, "O zaman çok korkmuştum. Arjantin'den dışarı hiç çıkmamıştım. Avrupa'ya gitmekten korkuyordum" sözleriyle anlatmıştı.

    İNŞATTA AYLIĞI 60 EURO İDİ

    Juan Emmanuel Culio futbola 19 yaşında başladı. 13 yaşında babası ve kardeşi ile birlikte amelelik yapmaya başlayan Culio, altı yıl inşaatlarda ayda 60 euroya çalıştı. 15 yaşında iken nakış işleyip satan anneannesinin maddi desteğiyle yaşadığı Mercedes kasabasından 100 kilometre uzaklıktaki Argentinos Juniors ile antrenmanlara çıktı, ancak anneannesinin hastalanıp işsiz kalmasıyla futbola dört yıl ara vermek zorunda kaldı. "Futbolcu olma şansım kalmadı" diye düşünen Culio, 19 yaşında sokakta futbol oynarken bir oyuncu menajeri tarafından tesadüfen keşfedildi. 3. lig takımı olan Flandria'da profesyonel oldu ve üç yıl sonra da 1. lig takımlarından Independiente'ye transfer oldu. İnşaatta birlikte çalıştığı kardeşi ise şimdi Emmanuel Culio'nun kurduğu müteahhitlik şirketini yönetiyor.

    Sabah




    19'una kadar sıvacıydı şimdi G.Saray'da Yorumları