Terim: Istanbul'da farkli olacak   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-29-2009 (23:40)   Son Mesaj: 03-29-2009 (23:40)    Cevap: 0    Gösterim: 847  

    03-29-2009

    Terim: Istanbul'da farkli olacak

    Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde, Türkiye'nin 5. Grup'ta İspanya'ya 1-0 yenildiği maçın ardından yaptığı açıklamada, ''İstanbul'da farklı olacak'' dedi.
    Türkiye'nin, herkesi yenebilecek güçte olduğunu ve İstanbul'daki maçta bunu başarabileceklerini savunan Fatih Terim, ''Gelecek çarşamba çok değişiklik yapabiliriz ve yapmak zorundayız. İstanbul'da değişiklik olacak'' değerlendirmesini yaptı.
    ''Sonuç sizce adil mi?'' sorusuna Terim, ''İlk yarı için hayır ama ikinci yarı golden sonra İspanya bizden daha iyi oynadı'' yanıtını verdi.

    Terim, milli takım iyi oynarken Semih'i oyundan almasıyla ilgili gelen eleştirilere ise ''45 dakikadan sonra ikinci yarı başlarken oyunu orta sahada tutmak adına yaptım. Çünkü fiziğimiz 60'tan sonra aynı şekilde cevap vermiyor. 2 santrafor oynadık cesuruz, birini çıkardık korkağız; böyle birşey yok'' diyerek karşılık verdi.

    ''Ekonomik oynamak zorundayız. Avrupa seviyesinde daha yüksek durumda olmalıyız'' diyen Terim, ''İspanya'nın kötü oynaması aslında bizim oyun stilimizdendi. İlk 45 dakika iyiydik. Ama gol çok önemli olmayan, boş depoyu bile dolu gibi kullanabileceğiniz bir kaynak'' diye konuştu.

    Milli takım, TSİ 03.00'da Madrid Barajas Havaalanı'ndan İstanbul'a hareket edecek.

    Öte yandan İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Daniel Güiza'yı maç kadrosuna almadı. 22 kişilik aday kadroda yer alan Fenerbahçeli Güiza'nın 18 kişilik maç kadrosuna girmemesi, hem İspanyol hem de Türk basınının dikkatini çekti.


    -DEL BOSQUE'DEN AÇIKLAMA-


    İspanya'da, teknik direktör Vicente Del Bosque da , ''İstanbul'da, ilk yarıdaki gibi bir Türkiye bulursak zorlanırız'' dedi.

    Del Bosque, maçın ardından yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlere oranla İspanya'nın daha durağan bir futbol oynadığını belirterek, bunu yorgun olmalarına ve Türkiye'nin iyi oynamasına bağladı.

    ''Sonucu hakettik'' diyen İspanyol teknik adam, ''İlk yarıda oyunu kontrol eden güçlü bir takımla oynadık. Gol öncesi oyun stilimizi biraz değiştirdik ve daha uzun toplarla oynamaya başladık'' diye konuştu.

    Del Bosque, Bosna-Hersek'in Belçika karşısında aldığı galibiyeti ''hiçbir süpriz yok'' diye yorumlarken, İspanya'nın gruptan çıkmayı garantilemesi durumunda konsantrasyonunu yitirmeyeceğini ve her maça kazanmak için çıkacağını bildirdi.




    Terim: Istanbul'da farkli olacak Yorumları