Sinema
Scener Ur Ett Äktenskap   Konuyu açan: pınaran   İlk Mesaj: 06-21-2011 (17:28)   Son Mesaj: 06-21-2011 (17:28)    Cevap: 0    Gösterim: 1781  

    06-21-2011

    Scener Ur Ett Äktenskap

    1973 yılı İsveç yapımı filmin yönetmeni ve senaristi - Ingmar Bergman Marianne ve Johan çiftinin on yıllık evlilikleri monoton, sıradan, bir görev misali yürümektedir. Onlarla ilk önce evliliklerinde tanışmaktayız. Johan ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    1973 yılı İsveç yapımı filmin yönetmeni ve senaristi - Ingmar Bergman

    Marianne ve Johan çiftinin on yıllık evlilikleri monoton, sıradan, bir görev misali yürümektedir. Onlarla ilk önce evliliklerinde tanışmaktayız. Johan Bir profesör, Marianne ise boşanma avukatıdır. En yakın arkadaşları yanlarında kavga ederken onlar evliliklerinin ne kadar da güzel, sakin, uyumla sürdüğünü dile getirirler, fakat birbirlerini kandırdıklarını ikisi de içten içe bilir. Karı koca olmaktan mı hoşlanıyorlar, yoksa sevgili mi olsalar... ya da en yakın arkadaş...En sonunda çatırdamalar artar ve boşanırlar. Devamlı süren kavgalarına, ikisinin de farklı kişilerle olan ilişkilerine ve boşanmalarına rağmen bir türlü kopamazlar.

    Farklı heyecanlar ararlarken bir anda durup gerisingeri birbirlerine koşmaları film boyunca izleyiciyi hapsetmektedir.

    En iyi yabancı film dalında Altın Küreyi kazanan Bir Evlilikten Manzaralar, Woody Allen'ı en çok etkileyen filmler arasındadır. Daha sonra Woody'nin filmlerinde de yansımalarını görmekteyiz, tabii ki kendine özgü tarzıyla, kattığı farklı tatlarla. (Husbands and Wifes)

    Liv Ullmann ve Erland Josephson' ın müthiş oyunculuğu ve Bergman'ın büyüleyici sahneleriyle bol keyifli bir 167 dakika geçireceksiniz.

    Scener Ur Ett Äktenskap





    Scener Ur Ett Äktenskap Filmiyle ilgili Yorumlar