Genel anestezi 'ilaçlı koma' durumu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (17:30)   Son Mesaj: 12-30-2010 (17:30)    Cevap: 0    Gösterim: 703  

    12-30-2010

    Genel anestezi 'ilaçlı koma' durumu

    Genel anestezi 'ilaçlı koma' durumu
    Genel anestezinin, ''derin uyku'' hali değil, geri döndürülebilir bir "ilaçlı koma'' durumu olduğu belirlendi.Massachusetts Hastanesinden Dr. Emery Brown, Michigan Üniversitesinden Dr. Ralph Lydic ve New York'taki Weill Cornell Tıp Okulundan Dr. Nicholas Schiff, 3 yıl boyunca uyku, anestezi ve koma arasındaki benzerlik ve farklılıkları incelediler.

    New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, uykunun ''çeşitli aşamalar içeren bir durum'', genel anestezinin ise ''ameliyat boyunca sabit kalan belli bir aşama'' olduğu belirtildi.

    Dr. Schiff, çalışmayla ilgili bilgi verirken, "Genel anestezi uyku değil ilaçlı bir koma halidir" dedi.

    Anestezide beynin çok yavaşladığını, sinir faaliyetlerinin önemli ölçüde azaldığını kaydeden Dr. Schiff, "Bu koma durumunda da söz konusu" dedi.

    Komadan çıkış konusunda uzman olan Dr. Schiff, hastanın anesteziden uyanışı üzerinde yapılacak bir çalışmanın, komadan çıkışın aşamalarını tahmin etmede bir model olarak kullanılabileceğini bildirdi.

    Dr. Schiff, böylece komadaki bir hastanın hangi aşamada olduğunun anlaşılabileceğini ve hastanın komadan çıkarılması için yeni stratejilerin geliştirilmesinin sağlayabileceğini kaydetti.

    Bulgunun anestezinin daha güvenli yapılmasını sağlayacak yöntemlerin bulunmasına da yardımcı olabileceği belirtildi.





    Genel anestezi 'ilaçlı koma' durumu Yorumları