Tip 1 diyabet için umut ışığı   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 09-23-2013 (21:15)   Son Mesaj: 09-23-2013 (21:15)    Cevap: 0    Gösterim: 929  

    09-23-2013

    Tip 1 diyabet için umut ışığı

    Tip 1 diyabet için umut ışığı
    Tip 1 diyabet için umut ışığı

    Sedef hastalığının tedavisinde kullanılan bir molekülün, tip 1 diyabetin ilerlemesini geciktirmede etkili olduğu belirlendi.

    Sedef hastalığının tedavisinde kullanılan bir molekülün, tip 1 diyabetin ilerlemesini geciktirmede etkili olduÄŸu belirlendi. ABD'deki Indianapolis Ãœniversitesi'nden bilim adamları, 33 hastaya 12 hafta boyunca sedefÂ*hastalığında kullanılan molekülü (alefacept) enjekte etti. Bir süre ara verildikten sonra tekrar 12 hafta bu tedavi yöntemine devam edildi.

    Aynı dönemde 16 hastaya da plasebo verildi.

    Yemek yedikten Â*sonra, 4 saat içinde molekülün verildiÄŸi hastalarda insülin üretiminin daha dengeli hale geldiÄŸiÂ*belirtildi.

    Ayrıca molekülün verildiği hastalarda hipoglisemi (kandaki şeker oranının ani düşüşü) krizlerinin daha az olduğu vurgulandı.

    AraÅŸtırmaya imza atanlardan Mark Rigby, ilerde bu molekülün tip 1 diyabetin dengelenmesinde ve ilerlemesinin geriletilmesinde kullanılabileceÄŸini, bu bakımdan sonuçların umut verici olduÄŸunu ifade etti. Â*Ancak Rigby, bu molekülün hastalığın tedavisini saÄŸlamayacağına da dikkati çekti.

    Tip 1 diyabet, insülin üreten pankeras hücrelerinden bazılarının kaybı olarak nitelendiriliyor. Sedef hastalığında olduğu gibi, tip1 diyabette de bağışıklık sisteminde kilit rol oynayan lenfosit T hücrelerinin anormal faaliyeti söz konusu.

    Kaynak: AA





    Tip 1 diyabet için umut ışığı Yorumları