Kansere davetiye çıkarmayın   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 09-05-2013 (21:15)   Son Mesaj: 09-05-2013 (21:15)    Cevap: 0    Gösterim: 825  

    09-05-2013

    Kansere davetiye çıkarmayın

    Kansere davetiye çıkarmayın
    Kansere davetiye çıkarmayın

    Yiyecek içecek sektöründe kullanılan bazı plastik türlerinin, içeriklerindeki kimyasalları yiyeceklere geçirdiği ve kanserojen etkisi olduğu için kansere adeta davetiye çıkardığı ifade edildi.

    Yiyecek içecek sektöründe kullanılan bazı plastik türlerinin, içeriklerindeki kimyasalları yiyeceklere geçirdiği ve kanserojen etkisi olduğu için kansere adeta davetiye çıkardığı ifade edildi. Konuyla ilgili bilgiler veren Neco Et ve Kebap Yöneticisi Murat Sağol, günlük hayatta pratik olduğu için tercih edilen ve vazgeçilmez olan bazı plastiklerin hayati tehlike arz ettiğini söyledi. Sağol, "Yapılan araştırmalarda kanserin sadece ne yediğimizle değil neyle yediğimizle de ilgili olduğu tespit edilmiştir" dedi. Neco Et ve Kebap Yöneticisi Murat Sağol, sipariş paketleri içerisine konulan plastik çatal ve bıçaklara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Uygun olmayan plastikle üretilen çatal ve bıçakla yenilen yemekle zararlı mikroplar ve zehirleyici maddelerin vücuda yayılabilir bu durum ciddi zehirlenmelerle birlikte kanser gibi önemli sağlık sorunlarına neden olabilir" diye konuştu.

    Plastik ürünlerin üzerindeki işaret ve numaralarını kontrol etmenin önemini vurgulayan Sağol, bazı tür plastiklerin gıda sektöründe kullanımının güvenli olduğunu, bazılarınınsa kesinlikle kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Sağol "Özellikle 3, 6 ve 7 no' lu plastiklerden uzak durulmalı. Çünkü bu plastikler yiyecek ve içeceklere zehirli maddeler salıyor ve kanser yapma riski taşımakla birlikte bir grup kimyasallar içeriyor" dedi.

    Kansere davetiye çıkarmayın



    İŞTE ZARARLI VE ZARARSIZ PLASTİKLER

    Sağol, Yemek siparişi geldikten sonra ilk olarak yapılması gerekenin, yemeklerle gelen plastik ürünlere dikkat edilmesi ve toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti. Sadece tüketicilerin değil restoran sahiplerinin bu ayrıntıya özen göstermeleri gerektiğini vurgulayan Murat Sağol zararlı ve zararsız plastikleri numaralarına göre şöyle sıraladı:

    "1 numaralı plastikler PET veya PETE Polietilen içerir: Zararsızdır. Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır.

    2 numaralı plastikler HDPE Yüksek yoğunluklu polietilen: Zararsızdır. Deterjan ambalajları ve pet süt şişesinde bulunur.

    3 numaralı plastikler PVC Polivinil klorid: Zararlıdır! Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır.

    4 numaralı plastikler LDPE Az yoğunluklu polietilen: Zararsızdır. Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur.

    5 numaralı plastikler PP Poliproplen: Zararsızdır. Şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında vardır.

    6 numaralı plastikler PS Polistiren: Zararlıdır! Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerdedir.

    7 numaralı plastikler DİĞER: Zararlıdır! Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur."

    Kaynak: İHA





    Kansere davetiye çıkarmayın Yorumları