Diş hekimleri İstanbul'da buluşacak   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 08-07-2013 (18:28)   Son Mesaj: 08-07-2013 (18:28)    Cevap: 0    Gösterim: 799  

    08-07-2013

    Diş hekimleri İstanbul'da buluşacak

    Diş hekimleri İstanbul'da buluşacak
    Diş hekimleri İstanbul'da buluşacak

    Dünya Dişhekimleri Birliği'nin (FDI) 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi, 28-31 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

    Dünya Dişhekimleri Birliği'nin (FDI) 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi, 28-31 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Türk Dişhekimleri Birliği'nden (TDB) yapılan açıklamaya göre, kongreye 113 ülkeden yaklaşık 7 bin diş hekimi katılacak.

    Kongre kapsamında 71 konferans, 7 panel, 54 sözlü bildiri oturumu, 29 kurs ve 16 uzmanla buluşma toplantısı düzenlenecek.

    Kongrede yapılacak FDI Parlamentosu'nda, üye olan ülkelerin ve uluslararası derneklerin yaklaşık 350 temsilcisi bir araya gelerek diş hekimliği meslek politikalarını tartışacak.

    Diş hekimliği mesleği alanında Türkiye'nin liderliğini üstlendiği, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Filistin, Irak, İran, Kazakistan, Kerkük, KKTC, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan gibi ülkelerin de içinde bulunduğu "3. Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu Toplantısı" da Türkiye'nin bilimsel ve ekonomik işbirliği sürecine katkı sağlamak üzere kongre kapsamında gerçekleştirilecek.

    Kongre çerçevesinde, "Kadınlarda Bağımlılık" temasıyla Kadın Dişhekimleri Forumu da düzenlenecek.

    "İstanbul Deklarasyonu yayınlanacak"

    Açıklamada görüşlerine yer verilen, FDI 2013 İstanbul Kongresi'ne başkanlık edecek TDB Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, dünyadaki diş hekimlerinin gözünün ve kulağının İstanbul'da düzenlenecek kongrede olduğunu belirtti.

    Kongre sonunda yayınlanacak "İstanbul Deklarasyonu"nun dünyaya ilan edileceğini aktaran Yücel, şunları kaydetti:

    "Deklarasyonda hedef, diş hekiminin genel sağlık alanındaki mesleki sorumluluklarının genişletilmesi ve sistemik hastalıkların erken teşhisinde sorumluluk sahibi olması. Bu kararlar İstanbul Deklarasyonu ile hayata geçirildiğinde genel sağlığın korunması ve genel sağlıklılık halinin sürdürülmesi, geliştirilmesi gibi ilkeler dünya diş hekimlerine temel oluşturacak. Tüm dental ve medikal kuruluşların multidisipliner bir yaklaşım göstermesi hedefleniyor. Sonuç olarak bir diş hekimi, muayenehanesine gelen bütün hastaların genel sağlığından da sorumlu olacak. Bu tablo ağız ve genel sağlık ilişkisinin kurulmasında benimsenen yeni yaklaşımı bize anlatıyor. Unutulmamalı ki ağız ve diş hastalıkları, ülserden kalp krizine, diyabetten kansere birçok hastalığın sebebi olabiliyor."

    Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgiye "www.fdi2013istanbul.org" adresinden ulaşılabilir.

    Kaynak: AA





    Diş hekimleri İstanbul'da buluşacak Yorumları