Aile hekimlerinden randevu almayı sevdik   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 08-06-2013 (18:18)   Son Mesaj: 08-06-2013 (18:18)    Cevap: 0    Gösterim: 931  

    08-06-2013

    Aile hekimlerinden randevu almayı sevdik

    Aile hekimlerinden randevu almayı sevdik
    Aile hekimlerinden randevu almayı sevdik

    Aile hekimliğinde uygulamaya başlanan randevu sistemi yoğun ilgi gördü.

    Aile hekimliğinde uygulamaya başlanan randevu sistemi yoğun ilgi gördü. Zaman ve kalite verimini artırmak için 1 Temmuz'da başlatılan uygulamada, 1 aylık sürede 21 bin aile hekiminden 15 bini sisteme dahil oldu ve bu sürede 90 bin hastaya randevu verdi.

    Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren aile hekimliğinde de uygulamaya başlanan randevu sistemine, vatandaşlar beklenenin üzerinde ilgi gösterdi. Zaman ve kalite verimini artırmak için başlatılan uygulamada, 1 aylık sürede 21 bin aile hekiminden 15 bini sisteme dahil oldu ve bu sürede 90 bin hastaya randevu verdi.

    Yeni sistemle birlikte ALO 182 hattı üzerinden aile hekimine ulaşan hastalar, sıra beklemeden istediği sağlık hizmetini alabiliyor.

    Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Merkezi Randevu Sistemi ALO 182' ile vatandaşlar ile sağlık personelinin, zamanı doğru kullanmasına ve planlamasına imkan sağlandı.

    Bakanlık, randevu sistemiyle muayene için gelen vatandaşların özellikle sabah saatlerinde yoğunluktan ötürü yaşadıkları sıkıntıyı ortadan kaldırmayı, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyor.

    2009 yılında başlatılan çalışmalar tamamlanarak 2011 yılında hizmetin ülke geneline yaygınlaşması sağlandı. Merkezi Randevu Sistemi'nde, vatandaşlar ALO 182 hattını arayarak veya internet üzerinden, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinden muayene randevusu alabiliyor.

    Kaynak: CİHAN





    Aile hekimlerinden randevu almayı sevdik Yorumları