Bebekler için ideal güneş banyosu saati   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 08-03-2013 (18:15)   Son Mesaj: 08-03-2013 (18:15)    Cevap: 0    Gösterim: 761  

    08-03-2013

    Bebekler için ideal güneş banyosu saati

    Bebekler için ideal güneş banyosu saati
    Bebekler için ideal güneş banyosu saati

    Via Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uzman Dr. Burcu Topçu, bebekler için en uygun güneş saati banyosu ile ilgili bilgi verdi. İşte bebekler için en ideal güneş banyosu saatleri:

    Via Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uzman Dr. Burcu Topçu, bebekler için en uygun güneş saati banyosu ile ilgili bilgi verdi. İşte bebekler için en ideal güneş banyosu saatleri: Via Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uzman Dr. Burcu Topçu, bebeklerin güneşe çıkarılabileceği ideal saatleri şöyle açıkladı: "Çocukların sağlıklı büyümesi için aldıkları gıdalar kadar, güneş ışığı da önemlidir. Çünkü sağlıklı kemik ve diş gelişimi için gereken D vitamini sentezi için cilt güneş ışığına ihtiyaç duyar. Bu amaçla güneş ışınlarının çok dik gelmediği saatlerde; özellikle sabah 10:00'dan önce ve akşam 16:00'dan sonra; yüz, kollar ve bacaklar açıkta kalacak şekilde 15-20 dakikalık güneş banyoları önerilmektedir. Ancak güneşten faydalanırken zararlı etkilerinden korunmak da önemlidir. Güneş banyosu esnasında başın şapka ile direk güneş ışığından korunması gerekmektedir. Daha uzun süre güneşte kalmak gerektiğinde gölge alanlar ve açık renk kıyafetler tercih edilmeli, hassas ciltler için geliştirilmiş yüksek koruma faktörlü, geniş spektrumlu güneş losyonları kullanılmalıdır."

    Kaynak: Haber7





    Bebekler için ideal güneş banyosu saati Yorumları