MüezzinoÄŸlu: 20 bin uzman hekim açığı var   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 07-26-2013 (11:10)   Son Mesaj: 07-26-2013 (11:10)    Cevap: 0    Gösterim: 696  

    07-26-2013

    Müezzinoğlu: 20 bin uzman hekim açığı var

    Müezzinoğlu: 20 bin uzman hekim açığı var
    Müezzinoğlu: 20 bin uzman hekim açığı var

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 20 bin uzman hekim açıklarının bulunduğunu belirterek, "Elimizdeki mevcut hekimlerle azami istifade ve ihtiyaca göre dağılımı sağlayarak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz" dedi.

    SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, 20 bin uzman hekim açıklarının bulunduÄŸunu belirterek, "Elimizdeki mevcut hekimlerle azami istifade ve ihtiyaca göre dağılımı saÄŸlayarak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz" dedi. SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, çeÅŸitli ziyaretlerdeÂ*bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde özel uçakla Åžanlıurfa'ya geldi. GAP Havaalanı'nda Åžanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve bürokratlar tarafından karşılanan Bakan MüezzinoÄŸlu, ilk olarak ValiliÄŸi ziyaret etti. Tören mangasını selamladıktan sonra, Åžeref Defteri'ni imzalayan Bakan MüezzinoÄŸlu'na, kente iliÅŸkin brifing veren Vali Güvenç, ziyaret anısına fincan takımı hediye etti.

    Bakan MüezzinoÄŸlu, Valilik'tenÂ*Åžanlıurfa Belediyesi'ne geçti. Belediye BaÅŸkanı Ahmet EÅŸref Fakıbaba tarafından karşılanan Bakan Mehmet MüezzinoÄŸlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ãœlkede uzman hekim ihtiyacının olduÄŸunu ifade eden Bakan MüezzinoÄŸlu, 20 yıldır tıp fakültelerinde kontenjanların açılmadığını belirterek şöyle konuÅŸtu:

    "Şu an benim 20 bin uzman hekim açığım var. Elimizdeki mevcut hekimlerle azami istifade ve ihtiyaca göre dağılımı sağlayarak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. 20 yıl bu ülkenin tıp fakültelerine kontenjan açılmamış. Son 5 yıldır tıp fakültelerine bu yıl 6 bin artışla öğrenci alınıyor. Uzman hekim dediğiniz zaman 20 bin uzmanım var, 100'ünü hemen alıp Urfa'ya vereceğim ama yok. Yurtdışından getirmeye çalışıyoruz onların da dil sorunu var. O nedenle önümüzdeki 2-3 yıl uzman hekim konusunda milletçe sıkıntı yaşayacağız. Uzman hekim sıkıntısını yavaş yavaş çözeceğiz."

    Ülkenin doğru yönetilmesinden rahatsız olanların bulunduğunu ancak artık milletin dediğinin hakim olacağını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti:

    "Yönetimlerde 3 kelime vardır. Bir yönetim anlayışı vardır 'sorun ve kriz üretir.' Bu millet sorun üreten yönetimlerle çok muhatap oldu. Türkiye peş peşe krizler yaşadı. O yönetimler hep sorun ve kriz üreten yönetimlerdi. Bir yönetim anlayışı da var ki; 'sorun çözen yönetim' anlayışıdır. Büyük oranda sorun çözer. Ülke yönetiminin doğru yönetimlerin neler kazandırdığına vatandaşlarımız yaşadı. Ama esas daha doğru bir yönetim var. 'Geleceği doğru şekillendiren yönetim anlayışı' var. AK Parti 2023 vizyonu ile gelecek vizyonunu oluşturuyor. Yani sorun üreten yönetimden bu millet kurtuldu sorun çözen yönetim dönemini de tamamladı. Artık geleceği doğru şekillendiren doğru yöneten ve milletin hayallerinin önünde bir vizyon anlayışını bu ülke yakaladı. Ülkenin doğru yönetilmesinde rahatsız olan iç ve dış güçler oluştu.

    Son iki aydır Gezi Parkı diye bir hadise çıkartıldı ve burada ülkenin istikrarını, ülkenin geleceğini doğru ve güçlü yürüyüşünü engellemek için birileri ülkenin istikrarını bozmaya çalıştı. Gençlerimiz ve milletimiz bu ülkenin onurunu ve saygınlığını hissettirecek anlayışı ülkemiz yakaladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazıyor. Artık bu ülkede millet ne derse o olacak, sandık ne derse o olacak. Dolaysıyla ülkede artık millet ne derse o olacak. Sandığın gücünün üzerinde de bir gücü artık milletimizde tanımıyor."

    Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından sağlıkla ilgili toplantıya katılmak üzere belediyeden ayrıldı.

    Kaynak: DHA





    Müezzinoğlu: 20 bin uzman hekim açığı var Yorumları