Ramazan, diÅŸ saÄŸlığı için avantajdır   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 07-05-2013 (18:17)   Son Mesaj: 07-05-2013 (18:17)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    07-05-2013

    Ramazan, diş sağlığı için avantajdır

    Ramazan, diş sağlığı için avantajdır
    Ramazan, diş sağlığı için avantajdır

    Uzmanlar, Ramazan ayında tutulan 16 saatlik orucun diş sağlığı için avantaja dönüştürülebileceğini söyledi.

    Uzmanlar, Ramazan ayında tutulan 16 saatlik orucun diÅŸ saÄŸlığı için avantaja dönüştürülebileceÄŸini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Cenker KoyuncuoÄŸlu,Â*?iftar ve sahurda yenilen besinler diÅŸlerimizin arasında birikecektir, bu öğünler ardından diÅŸlerin doÄŸru ÅŸekilde temizlenmesi aç kalınan sürede diÅŸlerin istirahatini saÄŸlayacaktır.? dedi.

    Koyuncuoğlu, Ramazan'da diş sağlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ramazan ayında öğün sayısının düşmesinin dişler açısından olumlu olduğunu anlatan Koyuncuoğlu, ?Oruç tutarken tüm organlarımız gibi dişlerimiz de dinlenir. Ramazan'da öğün sayısının ikiye düşmesi, ağız ve diş sağlığını olumlu şekilde etkiler. iftar ve sahurda yenilen besinler dişlerimizin arasında birikecektir, bu öğünler ardından dişlerin doğru şekilde temizlenmesi aç kalınan sürede dişlerin istirahatini sağlayacaktır.? şeklinde konuştu. Sahur ve iftarda yenilen yemeğin ardından ağız ve diş temizliğinin yapılmadığı durumlarda bu fırsatın dezavantaja dönüşebileceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Koyuncuoğlu, ağızdaki gıdaların açlık boyunca asit oluşturup dişlerin çürümesine neden olabileceğini dile getirdi.

    Koyuncuoğlu, diş fırçalarken ağzın her bölgesine ulaşabilen küçük başlıklı fırçaların tercih edilmesi gerektiğini belirterek, ?Fırça kılları yumuşak olmamalıdır. Kılların bulunduğu kısmın uzunluğu 2,5cm. olmalıdır. Dişlerin tüm yüzeyleri ortalama 3 dakika fırçalanmalıdır. Kılları yıpranmış ve dökülmüş fırça kullanılmamalıdır.? ifadelerini kullandı.

    Kaynak: CÄ°HAN





    Ramazan, diş sağlığı için avantajdır Yorumları