Aç kalmadan kilo verin   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 05-25-2009 (09:07)   Son Mesaj: 05-25-2009 (09:07)    Cevap: 0    Gösterim: 1241  

    05-25-2009

    Aç kalmadan kilo verin

    Yaz kapımızda! Tatil mevsimi için rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Bikini ve mayolar alındı. Her şey hazır! Peki, sizin vücudunuz hazır mı? Sağlıklı beslenerek ve aç kalmadan kilo verip, her istediğinizi giymenin keyfini çıkarabilirsiniz.
    Aç Kalmadan Kilo Verin!

    Diyet yapanlar ya da yapmaya niyetlenenler arasında, eyvah aç kalacağım düşüncesi vardır. Günde sadece bir öğün salata yiyerek ve su içerek kilo vereceğini düşünenler sağlıklarından da ödün verirler. Doğru olan sağlıklı beslenmek ve aç kalmadan kilo vermektir.
    Kilo verebilmek için öğün sayısını azalttığınızda ve aç kaldığınızda vücudunuz şöyle düşünür; yeterli besin alamayıp halsiz kalacağım, en iyisi var olanları yağ olarak depolayayım, daha sonra enerji için kullanırım. Ne kadar şaşırtıcı değil mi? Vücudunuz sizden habersiz neler planlıyor? Bağışıklık sisteminizin güçlü kalması, kendinizi enerjik hissetmeniz için vücudun ihtiyacı olan her besin grubunu almalısınız.
    Besin grupları; et, tahıl, süt ürünleri, meyve ve sebzeden oluşur. Yediğiniz her yiyecekten protein, kalsiyum, mineral, karbonhidrat gibi maddeler alırsınız. Gün içinde mutlaka her besin grubundan yemeniz gerekir. İdeal olan günde 6 öğün ve her besin grubundan eşit ölçülü miktarda yemektir.
    Beslenirken ölçüyü ayarlamak çok önemlidir. Sürekli kırmızı et yemek vücudunuzda yağlanmaya neden olur. Hiç kırmızı et yememekse protein eksikliği yaratır ve kaslarınız eriyebilir. Tahıl ürünü tüketmemek sindirim sisteminizin bozulmasına ve kabızlığa neden olur. Kilo verememenin en büyük nedenlerinden biri de kabızlıktır. Sadece meyve ile beslenmek kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyumu karşılamaz. Yeterince su içmemek vücutta ödem toplanmasına ve vücudunuzun şişmesine neden olur. Aşırı miktarda süt içmek, kanda kuruluğa ve pıhtılaşmaya neden olur. Gördüğünüz gibi doğru ölçülerde alınmayan her gıda zarara dönüşebiliyor.
    En doğru yemek planlaması haftanın her gününde ayrı besin grubunu tüketmekle olur. Sabahları peynir, kepekli ekmek, domatesten oluşan bir kahvaltı yapabilirsiniz. Öğle yemeğinde ızgara kırmızı et ve salata, akşam yemeğinde ise bakliyat türünde bir yemek ve yeşil salata yiyebilirsiniz. Ara öğünlerde aç kalmamanız için elma, kuru yemiş gibi gıdalar alabilirsiniz.
    Her birinin miktarını doğru ayarladığınızda ve strese girmediğinizde yavaş yavaş ve sağlıklı kilo verebilirsiniz. Bütün gün aç kalmak, akşam yemeğinde daha fazla yemek yemenize ve kilo almanıza neden olur.
    İdeal kilonuza ulaşmak için şu sözü aklınızdan çıkarmayın ve yaşam biçimi haline getirin. Kahvaltını kral gibi yap, öğle yemeğini prens gibi, akşam yemeğini fakir gibi ye. Bu sözle güne enerji depolayarak başlamanız, gün ortasında vücudunuzun yakabileceği kadar yemek yemeniz ve akşam yemeğinde diğer saatlere oranla hareketsiz kalacağınız için hafif yemeniz vurgulanıyor.




    Aç kalmadan kilo verin Yorumları