Hz.Ömer'in Kabir Sorgusu

farklı melekler elbette vardır devamlı namaz kılanlar,zikir çekenler vs. olduğu gibi bulutları döndüren karları yağdıran vs.meleklerde vardır amenna,şeytan evetdonanım olarak bizden üstündür,bir anda dünyanın öteki ucuna gidebilir buna benzer daha ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

  1. Alt 02-06-2010, 01:58 #21
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    farklı melekler elbette vardır devamlı namaz kılanlar,zikir çekenler vs. olduğu gibi bulutları döndüren karları yağdıran vs.meleklerde vardır amenna,şeytan evetdonanım olarak bizden üstündür,bir anda dünyanın öteki ucuna gidebilir buna benzer daha bilmediğimiz özellikleride vardır.Fakat biz şeytanla bu tarz şeylerle yarışmak için yaratılmamışız .şeytan biliyorsun ki cinlerdendir,cinlerde tıpkı insanlar gibi iyi ve kötü yöne meğilli olarak yaratılmıştır.ALLAH ADEMİ YARATTIĞINDA şeytan meleklerin hocası idi fakat ALLAH meleklerle beraber onada ademe secde etmesini istemişti, fakat o secde etmediği için lanetlendi bunun üzerine oda ALLAH dan izin istedi senin kullarını senin yolundan şaşırtacağım diye ALLAH da ona benim ihlaslı kullarımı şaşırtamıyacaksın dedi ve kıyamete kadar ona mühlet verdi.Şimdi buradan anlıyoruz ki şeytanın bize düşmanlığı yarışmak için değil,öldürmek için değil bizim cehenneme girmemizi istemek ,bunun içinde bie vesvese vererek düşüncelerimize yanlış mailler vererek hata yapmamızı sağlamak.iSLAMİYET in manası teslim olmak demektir teslim olmadan bazı konular açılmaz sadece akılla mantıkla yol kat edilmez.
    Akıl terazidir tasdik edici yer kalptir ve çok geniştir,akla tastik ettirmeye çalışılırsa akıl şirazeyi kaybeder baş ağrıları başlar güzel kardeşim.

  2. Alt 02-06-2010, 03:08 #22
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    safinaz´isimli üyeden Alıntı
    o zaman bana allah'ı gösterin ki eğer ona inanıyorsanız...

    siz acikiyorsunuz bana aciktiginizi gosterin sizin caninizin yandigi zaman oluyor bana aciyi gosterin bende size allahi gostereyim

  3. Alt 02-08-2010, 15:03 #23
    dionysoz Mesajlar: 103
    böyle hikayeler hep çocuk masalı gibi geliyor bana.çoğu insanda sorgusuz sualsiz kabul ederek işin mecaz kısmında takılı kalıp öyle gidiyor.bu tür hikayelerle hep göğün 7 kat üstünde bi yerde elinde bi sopa tahtına kurulmuş,oturmuş sen cennete,sen cehenneme,sen arafta bekle sen öl sen diril,senin günahlarını affettim,seni lanetledim,tarzında ötede bir ''tanrı'' tasavvuru oluşup gelmiş.tasavvuf felsefesi bu noktada septik yaklaşımları gayetinden tatmin edici oluyor.lakin islam tasavvufunun kabul edilmemesinin nedenlerine deyinmek ayrı bir konu ama vahdet i vücut kavramının yeterince anlaşılamadan panteizmle aynı kefeye konması demedende edemedim.

  4. Alt 10-16-2013, 13:02 #24
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Hz. Peygamber (a.s.) buyurdular: Benden sonra herhangi bir pey*gamberlik yoktur. Benden sonra sadece yol gösteren şeyler olacaktır. Soruldu, yol gösteren şeyler nelerdir? Rasûlullah cevap verdi: İyi bir rüya veya salih bir rüya". (Yani bundan böyle vahiy gelmeyecektir. Eğer biri Allah Telâ’dan işaret alacaksa sadece doğru rüyalarla alacaktır). (Müsned-i Ahmed, rivayet eden: Ebu't-Tufeyl, Nesâi, Ebu Davud).
    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.