Yüksek PR değerli Back-Linkler

Evet arkadaşlar biliyorsunuz ki ne kadar çok kaliteli back-link o kadar çok pr yükselişi demek. Yani bizdeki ne kadar ekmek o kadar köfte misali. Fakat tam burada karşımıza büyük bir ...


  1. Alt 01-13-2008, 00:43 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Evet arkadaşlar biliyorsunuz ki ne kadar çok kaliteli back-link o kadar çok pr yükselişi demek. Yani bizdeki ne kadar ekmek o kadar köfte misali. Fakat tam burada karşımıza büyük bir problem çıkıyor. Yüksek pr değeri olan dizinlere kayıt kimi zaman size en az birkaç aya kimi zaman ise yüzlerce dolara mal olabiliyor. Mesela DMOZ'da listelenmeniz ayları bulabiliyor veya Yahoo'da listelenmek için yıllık 299$ ödemeniz gerekiyor. (Yani 300$ olsa nasıl öderdik değil mi? Yüksek PR değerli Back-Linkler )

    Bu linklere sahip olmanız demek arama motorlarının sizin farkınıza varması ve sizi yükseklere taşıması açısından gerekli fakat aylarca beklemek yerine veya aylarca beklerken boş durmamak lazım. Buna SEO oyunu demiştik hatırlıyorsanız ve siz bu oyunu kazanmak için sürekli yeni yollar araştırmalısınız. İşte bu noktada size pratik bir fikir sunuyorum...

    Öncelikle sitenize ek bir sayfa olarak link değişimi yapacağınız sitelerin linklerini ekleyeceğiniz bir sayfa oluşturun. Bu sayfayı destekleyenler, kardeş siteler veya link değişim siteleri gibi isimlerle adlandırabilirsiniz. Bu sayfadaki linklerin sayısı arama motorlarını küstürmemek amaçlı 50'yi geçmesin.

    Bu noktaya kadar bilmediğiniz bir şey yoktur sanıyorum. Hatta bunun için mi bu kadar lakırdı yaptın diyor bile olabilirsiniz. Peki işin sihirli kısmına gelelim. Bir çok site karşılıklı link değişimi yaptığı sayfalarında ücretsiz LinkMan scriptini kullanırlar. Eğer sizde isterseniz kullanabilirsiniz fakat o kadar da gerekli değil bu aşamada. Scripti indirmek için http://phpjunkyard.com adresini kullanabilirsiniz.

    Evet sabırsızlandınız biliyorum ama esas noktaya geliyorum. LinkMan scripti kullanan bir site ziyaretçisinin kendi sitesinin linkini eklemesine izin verir tabi önce o sitenin linkini ziyaretçi kendi sitesine eklemeli. Yani yapmanız gereken şey LinkMan scripti kullanan siteleri bulup onların linkini önce sizin oluşturduğunuz link değişim sayfasına eklemek sonra da diğer siteye kendi linkinizi eklemek olacak.

    Ya şimdi bir LinkMan scripti kullanan siteleri nasıl bulacağız dediğinizi duyuyor gibi oluyorum. Çünkü bende ilk duyduğumda aynı şeyleri düşünmüştüm. LinkMan ücretsiz bir script olduğu için scriptin bulunduğu sayfanın altında "Powered by Link Manager LinkMan 1.02 from PhpJunkYard-Free Php Scripts" şeklinde bir ibare bulunmaktadır. Bunu bildikten sonra bütün iş Google amcaya düşüyor. Evet yapacağınız şey Google'dan "Powered by Link Manager LinkMan" şeklinde arama yaparak LinkMan kullanan siteleri bulabilirsiniz. Tabi en üstteki en yüksek pr değerine sahiptir. Artık siz sırayla seçerek linkleri eklersiniz. Havadan back-link hemde hızlıca.

    Evet sanırım yöntem aklınıza yatmıştır. Sizde bir Türk olarak bu iş üzerine biraz kafa yorarsanız sağlam yöntemler bulabilirsiniz...

    SON OLARAK

    Evet geldik kitabın sonuna. Sizlere TÜRK internet dünyasının ilk SEO kitabını hazırlamak için başladığım yolculuğun sonu. Bu kitaptaki yöntemleri dikkate alırsanız siteleriniz gerçekten büyük bir gelişme ile hem arama motorlarındaki sıranızda hem de ziyaretçi sayınızda bir gelişme olacaktır.

    Şunu unutmayın ki iş her zaman siz de bitiyor. Yani bir webmaster olarak siz bu işe inanmalısınız internetteki kaynakları takip etmelisiniz ve çok çabuk gelişen sektörün gerisinde kalmamalısınız. Sürekli yeni haberleri ve yöntemleri takip edip uygulamalısınız.

    Bizler de başlangıç seviyesi için hazırladığımız bu kitabın ileri seviyelerini de hazırlayacak ve ayrıca bu kitabımızı da sürekli güncelleyeceğiz.

    Sizlere Internet Star olma yolunuzda başarılar dilerim...

    Yazar: Deniz Coşkun

  2. Alt 12-06-2010, 17:08 #2
    Ziyaretci
    ALeyram Mesajlar: n/a
    Elinize Sağlık Güzel Bilgiler..

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.