Kurulum sırasında firefox kullanmanız önerilir
Herşeyden önce, SMF'yi joomlanın kullandığı veritabanına kuracaksınız.
Mesela, joomlayı kurduğunuz veritabanı ximtus_joomla ise, smfyi kurarken muhakkak o veritabanını kullanmalısınız!

-----

Bileşenler-> Joomla Smf Component -> Configuration'a geliyoruz.
Joomla-Smf Entegresi,Joomlahacks bileşeni ile
1 -> Bu kısıma forumun bulunduğu path'i yazacaksınız. Genelde /home/kullanıcı_adı/public_html/forumukoyduğunuzdizin şeklinde olur!

2. Smf tablo prefixi.. eğer smfyi kurarken değişmediyseniz, smf_ 'dir.

Bunları kontrol ettikten sonra ve düzelttikten sonra, Kaydedin.. (Save/Kaydet)
Kaydettikten sonra,

3. Resimde un-patch yazıyor ama, ilk kurulumda o kısımda patch yazar. patche'e tıklayarak, joomla dosyalarını entegre için ayarlamış olursunuz.
4. Resimde un-patch yazıyor ama, ilk kurulumda o kısımda patch yazar. patch'e tıklayarak, smf dosyalarını entegre için ayarlamış olursunuz.
DİKKAT: smf'ye mod kuracaksanız, önce buradan unpatch edin, modunuzu kurun, sonra patch edin tekrar!
5. Verify'e tıklayarak, joomla ve smf'nin kullanıcılarını senkronize edersiniz. Bir kere tıkladıktan sonra bir daha tıklamanıza gerek yok.

Gelelim ince ayarlara..
Joomla-Smf Entegresi,Joomlahacks bileşeni ile
Configuration tabine tıklayalım önce.

1. Entegremizin nasıl olacağı. Wrapped seçerseniz, joomla sayfanızın içerisinde gösterir forumunuzu, unwrapped seçerseniz, joomla dışından gösterir ki unwrapped seçmenizi öneririm. Wrapped seçtiğiniz takdirde temalarla uyumsuzluk yapabiliyor.
2. Senkronizasyon tipi. Joomlaya kayıt olanlar, forumda gerçek isimleriyle mi, yoksa kullanıcı adları ile mi gözüksün istersiniz? Username'i seçmek daha mantıklı.
3. Kullanıcı emailleri gösterilsinmi gösterilmesinmi? Spamcilerle mücadele açısından gösterilmemeli. Yes seçmenizi tavsiye ederim.
4. Giriş yapıldığı zaman foruma yönlendirmek istiyorsanız kullanıcınızı, Yes seçin. No seçmek daha mantıklıca, o zaman joomla kullanıp site yapmanın ne anlamı olurdu değilmi?
5.Kullanıcı forumdan çıkış yaptığı zaman joomla sayfasına yönlendirmek istiyorsanız, YES'i seçin.
6.Kullanıcılar kayıt olurken hangi sistemi kullansın? Joomlanınkini kullanıyorum ben, eğer community builder kullanıyorsanız, CB'yi seçin.
7. Login modülü olarak, şiddetle jsmf login modülünü tavsiye ederim. Gerçekten işe yarar. Size verdiğim dosyanın içindeki login modülünü kurun.
8.Hata ayıklama. Hata mesajları, yapılan işlemleri görmek istiyorum diyorsanız Yes'i seçin. İşlerin ters gittiğini hissediyorsanız yes olarak kalsın, herşey tamam diyorsanız, NO'yu seçin
Kontrol ettikten sonra (Save/Kaydet) yapın.

Bileseni indirmek icin buraya Tiklayin