Çekirdek aile sayısı artırılacak   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 06-24-2013 (21:41)   Son Mesaj: 06-24-2013 (21:41)    Cevap: 0    Gösterim: 749  

    06-24-2013

    Çekirdek aile sayısı artırılacak

    Çekirdek aile sayısı artırılacak
    Çekirdek aile sayısı artırılacak

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlık olarak 76 milyonun aile hukukunu korumak için 'Aile Olmak' isimli projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlık olarak 76 milyonun aile hukukunu korumak için 'Aile Olmak' isimli projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Çekirdek aile sayısını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Bakan Şahin, proje kapsamında TOKİ konutlarında dede ve nineyi torunları ile buluşturacak 3+1 dairelere ilave olarak 1+1 daireleri de ilave edeceklerini ifade ederek, "Bu proje ile insanımızı doğduğu topraklarla, yakın çevresi, akrabaları ile çok daha kolay biraraya gelmesini sağlayacağız. Bugün yaşanan problemlerin altında parçalanmış aileler var." diye konuştu.

    Şahin, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında imzalanan işbirliği kapsamında gerçekleşen tanıtım toplantısına katıldı. Şahin, toplantı sonrasında basın mensuplarının, ‘Aile Olmak Projesi' ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

    Projenin içerisinde, büyük ailelerin birbirleriyle vakit geçirmeleri için TOKİ'yle birlikte bir proje hazırladıklarını kaydeden Şahin, "Aslında dönüp baktığınız zaman dedenin ve ninenin, torunlarını daha çok bir arada gördüğü, özellikle büyük kentlerde, göçün yoğun olduğu yerlerde alternatif barınma modelleri oluşturuyoruz. Mesela bir 3+1 bir sitenin içerisinde bir daire varken, bir taraftan da 1+1 yapıp bir sitenin içerisinde, bahçesinde torununa bakacağı, torunuyla daha çok bir araya geleceği mekanlar oluşturmayı çok önemsiyoruz.? şeklinde konuştu. Bakan Şahin, ailenin istediği aktiviteleri daha ucuz bir maliyetle yapmasını sağlayacak bir devlet anlayışı olduğunu vurgularken, ?Özel sektör ve sivil toplumu da bu anlayışla besleyip, bir bütüncül bakışı hayata geçirmek istiyoruz.? dedi.

    SEYAHATLERDE AİLEYE ÖZEL İNDİRİMLER GELİYOR

    Ulaşım ve iletişim alanında da bu yeniliklerin sağlanmasına çalışacaklarını aktaran Şahin, ?Daha önce hatırlarsanız, eğer kırılacak bir şey olduğu zaman ‘dikkat kırılır' derdik. O paketi taşırken çok dikkat edilirdi. Şimdi ‘Aile Dostu Paketi' koyduğumuz zaman burada indirim getiriyoruz. Mesela PTT Bank'la şu anda çalışıyoruz. Eğer bir aileye gidecekse, bu da ‘Aile Dostu Paketi' damgası aldıysa, normal bir fiyattan çok daha ucuz bir şekilde bu paket gidecek. Şu anda Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde gönderdiğimiz pakette de 65 yaş üstü gibi, şehit yakını, gaziler, engelliler gibi ücretsiz seyahat hakkı, indirimli seyahat hakları var. Bunlara bir de ‘Aile Paketi Seyahat Hakkı'nı koyacağız. Yani yaşamın her alanında en büyük sorunumuz çekirdek ailelerimizin çoğalması. Büyük ailelerin azalmasından şikayet ediyoruz. Çünkü, ailenin koruyucu önemi çok önemli. Şimdi o etkileşim alanını, aslında doğduğu topraklar, akrabaları, yakın çevresiyle çok daha kolay bir araya gelmek istiyor, talep var. Biz sosyal devlet olarak onu bir araya getirecek bir projeyi hazırlamış olduk. İşi kolaylaştırıyoruz ve cazibeyi artırıyoruz.? ifadelerini kullandı.

    BUGÜN YAŞANILAN BİR ÇOK SORUNUN TEMELİNDE PARÇALANMIŞ AİLELER VAR

    Bugün yaşanılan bir çok sorunun temelinde parçalanmış ailelerin olduğunu gördüklerini kaydeden Şahin, ?Parçalamadan, daha güçlü bir şekilde kurumu güçlendirmek için de yeni bir anlayışla, dille, gençlere ailenin önemini anlatacak şekilde bu projeyi hayata geçireceğiz.? açıklamasını yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de o alanı ilgilendiren faaliyetler doğrultusunda ‘Aile Paketi'nin oluşturulması yönünde çalışmaların gerçekleşeceğini aktaran Şahin, ?Bir aile eğer müzeye giderken ‘Aile Dostu Kartı' varsa indirim alacak, yani yaşamın her alanında yapmak istediği her şeyde ‘Aile Paketi' ile yaşamını kolaylaştıracak. Bu aktiviteleri daha ucuz bir maliyetle yapmasını sağlayacak bir devlet anlayışı. Arkasından özel sektör ve sivil toplumu da bu anlayışla besleyip, bir bütüncül bakışı hayata geçirmek istiyoruz.? değerlendirmesinde bulundu.

    Kaynak: CİHAN





    Çekirdek aile sayısı artırılacak Yorumları