Geleneksel kültürle selülite çare   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 06-02-2013 (10:05)   Son Mesaj: 06-02-2013 (10:05)    Cevap: 0    Gösterim: 726  

    06-02-2013

    Geleneksel kültürle selülite çare

    Geleneksel kültürle selülite çare
    Geleneksel kültürle selülite çare

    Bursa'da kurdukları fabrikada, el tezgahlarında kese üreten Ethem Karaduman ve Sıtkı Üstün, geniş ürün yelpazeleri sayesinde dünyadaki hamam kültürüne yön veriyor.

    Bursa'da kurdukları fabrikada, el tezgahlarında kese üreten Ethem Karaduman ve Sıtkı Üstün, geniş ürün yelpazeleri sayesinde dünyadaki hamam kültürüne yön veriyor. Merkez Osmangazi İlçesi'nde Üstün Tekstil fabrikasında, 2007 yılından bu yana el tezgahlarında Türk hamamının vazgeçilmezi olan kese üretimi yapan Ethem Karaduman ve Sıtkı Üstün, geniş ürün yelpazeleri ile dünyadaki hamam kültürünü etkiliyor. Özellikle Avrupalıların Fin hamamından vazgeçtiğinin altını çizen Ethem Karaduman, "Bütün dünya konsepti bizim Türk hamamına yöneliyor. Ürettiğimiz keseler Singapur'dan, Fransa'ya, Amerika'dan Çin'e kadar alıcı buluyor" dedi. Ürettikleri kesenin en büyük özelliğinin ise her cilt türüne uygun olması olduğunu söyleyen Karaduman, yüz, sırt ve ayak keselerinin de yine farklı ciltlere göre üretildiğine dikkat çekti.

    Uzakdoğu'nun genelde ipek keseleri tercih ettiğini vurgulayan Ethem Karaduman, Avrupalıların ise her türden keseye büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kesenin yanı sıra peştemal ve doğal sabun üretimini de gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaduman, "Çin ve Singapur gibi ülkelere en fazla ipek ve sırt kesesi gönderiyoruz. Özelikle peştemallerimiz Fransa'dan büyük ilgi görüyor. Kese, cildin yaşlanmasını önlemesi açısından son derece önemli. Ancak cilde kese yapıldıktan sonra içerisinde kimyasal madde olmayan sabunların kullanılmasını öneriyoruz ve bunu da ürettiğimiz peştemal, kese ve sabun olarak bir hamam konsepti halinde satışını sağlıyoruz" dedi.

    SELÜLİTE ÇARE

    Cildin temiz tutulması için 21 günde bir vücuda kese yapılması gerektiğini anlatan Karaduman, "Cildi temiz tutmak, ölü hücrelerden arındırmak, cildin taze ve genç kalmasına yardımcı olur. Yüzde yüz doğal esaslı malzemelerden üretilen keseler sayesinde tüm cilt problemleri gideriliyor ve cilt yenileniyor. Özellikle kadınların önemli sıkıntılarından biri olan selülit için kese yapmak tek çare. Çünkü masaj etkisiyle kan dolaşımı hızlanıyor. Kese yapılan bir cilt nefes alıyor ve gözenekler temizleniyor. Herkesin kese yapmasını öneriyoruz" diye konuştu.

    Karaduman, her bütçeye uygun keselerin bulunduğunu belirterek, bunlardan en pahalısının 100 liraya satılan 70 gram ham ipekten el dokuması ile yapılan keselerin olduğunu kaydetti.

    Kaynak: DHA





    Geleneksel kültürle selülite çare Yorumları