Kadınlar uzun yaşıyor, daha çok hasta oluyor   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 05-25-2013 (10:11)   Son Mesaj: 05-25-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 631  

    05-25-2013

    Kadınlar uzun yaşıyor, daha çok hasta oluyor

    Kadınlar uzun yaşıyor, daha çok hasta oluyor
    Kadınlar uzun yaşıyor, daha çok hasta oluyor

    İstatistiklere göre Türkiye'de kadınlarda ortalama yaşam süresi 74, erkeklerde ise 70. Ancak kadınlar erkeklerden daha çok hasta oluyor. Hastalık yükünün ağırlığında üreme sistemi sorunları başı çekiyor.

    İstatistiklere göre Türkiye'de kadınlarda ortalama yaşam süresi 74, erkeklerde ise 70. Ancak kadınlar erkeklerden daha çok hasta oluyor. Hastalık yükünün ağırlığında üreme sistemi sorunları başı çekiyor. 11. Ulusal Kadın Hastalıkları ve Doğum Kongresi'nde konuşan TJOD 2. Başkanı ve Avrupa Kadın Doğum Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Baloğlu, Türkiye'de kadınların ortalama yaşam süresinin 74, erkeklerin 70 olduğunu söyledi. Prof. Baloğlu, kadınların üreme sağlığı sorunlarını erkeklerden çok daha fazla yaşadıklarını söyledi.

    Bu sorunların 15-49 yaş aralığında arttığını söyleyen Baloğlu'na göre, bu tabloda, kadına verilen sağlık hizmetinin yetersizliği kadar, kadınların bilinç seviyesi de etkili: "Türkiye, kadına sağlık hizmeti sunulması konusunda birçok ülkenin gerisinde. Kadınların da özellikle gebelik konusunda farkındalıkları yetersiz. Bu da eğitim eksikliğinden kaynaklanıyor. Kadınlarda; gebelikte kilo alımı, taramaların zamanında yapılması, kullanılan ilaçlar, tansiyon ve şeker takibi gibi hem kendisinin hem de bebeğinin ölümünü önleyecek konularda yeterli bilinç yok."





    Kadınlar uzun yaşıyor, daha çok hasta oluyor Yorumları