Ev hanımıydı, şimdi yüzlerce öğrencisi var   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 01-21-2013 (10:58)   Son Mesaj: 01-21-2013 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 608  

    01-21-2013

    Ev hanımıydı, şimdi yüzlerce öğrencisi var

    Ev hanımıydı, şimdi yüzlerce öğrencisi var
    Ev hanımıydı, şimdi yüzlerce öğrencisi var

    Eskişehir'de 10 yıl öncesine kadar ev hanımı olan Handan Erdoğdu (46), şimdilerde yüzlerce öğrencisi olan bir iş kadını.

    Eskişehir'de 10 yıl öncesine kadar ev hanımı olan Handan Erdoğdu (46), şimdilerde yüzlerce öğrencisi olan bir iş kadını. Meslek edindirme kurslarından öğrendiği el işlerini satarak aile bütçesine destek için açtığı dükkanda müşterilerinin talebi üzerine geliştirdiği formül büyük beğeni topladı. Erdoğdu, malzemeleri işyerinden alan kadınlara, ücretsiz el işi kursu veriyor. Kursiyer bayanların ürettiği el işlerini dükkânın vitrininde sergilenerek satılmasına imkân sağlanıyor.

    ‘Malzeme dükkândan, öğretmek bizden' sloganıyla ev hanımlarına mesleği sevdiren Erdoğdu, aldıkları siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor. Erdoğdu, bu yolla hem aile bütçesine katkı sunuyor hem de isteyen kadınlara ücretsiz el işi yapmayı öğreterek meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyor. Türkiye'nin her ilinde açılan meslek edindirme kursları evde oturan kadınlardan emeklilere, iş sahibi olmak isteyenlerden hobi tutkunlarına kadar birçok vatandaşa hizmet veriyor.

    Özellikle Belediyelerin bünyesinde açılan kurslarda; dikiş nakış, boyama, yabancı dil, müzik, bilgisayar ve daha birçok alanda açılan kurslar, vatandaşlara yeni bir umut oluyor. Aldıkları eğitimleri başarı ile bitiren kursiyerler için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı(KOSGEB) tarafından da kendi işlerini kurmaları için imkân sağlanıyor.

    Eskişehir'de de 10 yıl önce sıradan bir ev hanımı olan Handan Erdoğdu, Tepebaşı Belediyesi'nin açmış olduğu el sanatları kursuna katıldı. Burada aldığı eğitimler sayesinde el becerisini geliştirerek kursu başarıyla bitirdi. Öğrendiği mesleği ticari hale getirmek isteyen Erdoğdu, bir pasaj içerisinde küçük bir dükkân kiraladı. Yaptığı el işlerini bu dükkânda sergileyerek satışa çıkarırken, müşterilerin kendisinden bu sanatı öğrenmek istemesi üzerine aklına ilginç bir fikir geldi. Hem kendi ekonomisine katkı sağlamak hem de mesleği öğrenmek isteyen ev hanımlarına yardımcı olmak için ‘Malzeme dükkândan, öğretmek bizden' projesini uygulamaya koydu. Bu bağlamda Erdoğdu, kendisinden el sanatları malzemesi alan kadınlara ücretsiz kurs vermeye başladı. Büyük beğeni toplayan proje sayesinde Erdoğdu, yüzü aşkın öğrenci edindi.

    HAFTANIN 6 GÜNÜ YİRMİŞERLİ GRUPLARA DERS VERMEYE BAŞLADI

    Gelenlerin dükkâna sığmaması üzerine bir formül geliştiren Erdoğdu, haftanın 6 günü yirmişerli gruplar haline öğrencilerine ders vermeye başladı. Erdoğdu, proje sayesinde işyerinden malzeme alan kadınlara talep etmeleri halinde ücretsiz el işi kursu veriyor. Kursiyer bayanların ürettiği el işlerini dükkânın vitrininde sergilenerek satılmasına da imkân sağlanıyor. Böylelikle Erdoğdu, iş öğrettiği bayanların kurs süresince ürettiği ürünleri işyerinde satılmasına imkân sunarken kursiyerlerin aile bütçesine de katkı sağlamasına yardımcı olunuyor.

    "HEM BEN KAZANIYORUM, HEM ONLAR"

    Üç yıl önce açtığı dükkânında hem kendisinin hem de başka ev hanımlarının bütçelerine katkıda bulunmayı amaçladığını belirten Erdoğdu, "Bunu sağladık. 15-20 arkadaşımız dışarıya siparişe çalışıyor. Hem ben kazanıyorum, hem de dükkanımdan alışveriş yapıp kursa gelen hanımlar iş meslek sahibi olup kazanıyor." dedi.

    Erdoğdu'nun vermiş olduğu el işi eğitimlerine katılan kursiyerler de yapılan uygulamadan oldukça memnun olduklarını söyledi. Hobi olarak başladıkları el işi kursu sonunda iş sahibi olduklarına değinen kursiyerler, böylelikle emeklerinin karşılığında satılan ürünlerden ekonomik bir katkı sağladıklarını kaydetti.

    Kaynak: CİHAN





    Ev hanımıydı, şimdi yüzlerce öğrencisi var Yorumları