Çocuk yetiştirmek zorlaştı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 12-22-2012 (09:56)   Son Mesaj: 12-22-2012 (09:56)    Cevap: 0    Gösterim: 744  

    12-22-2012

    Çocuk yetiştirmek zorlaştı

    Çocuk yetiştirmek zorlaştı
    Çocuk yetiştirmek zorlaştı

    Günümüzde çocukların yaşadığı olumsuzluklar ve kitle iletişim araçlarının çocuklar üzerindeki etkisi nedeniyle çocuk yetiştirmek daha da zorlaştı.

    Günümüzde çocukların yaşadığı olumsuzluklar ve kitle iletişim araçlarının çocuklar üzerindeki etkisi nedeniyle çocuk yetiştirmek daha da zorlaştı. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kıldan, 21. yüzyılda insanlığın geleceğini tehdit eden en önemli sorunun değerler bunalımı olduğunu söyledi.

    Günümüzde bütün devletlerin şiddet ve kültürel dezenformasyon sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu belirten Kıldan, bu nedenle özellikle aile kurumunun korunmasının önemine dikkati çekti.

    Kıldan, "Bugünün çocuklarının ebeveynlerinden daha fazla duygusal ve sosyal desteğe ihtiyaçları vardır. Çünkü onların rekabet ettikleri çok ciddi rakipleri vardır. 21. yüzyılda kitle iletişim araçları, televizyonun, bilgisayarın, internetin olumsuz etkileri, şehir hayatında karşılaşılan güçlükler, çocukluğun tam anlamıyla yaşanamadığı küçük yetişkinler oluşturmuştur'' dedi.

    Kaynak: AA





    Çocuk yetiştirmek zorlaştı Yorumları