II. Uluslararası Aile Konferansı başlıyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 11-22-2012 (09:54)   Son Mesaj: 11-22-2012 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 636  

    11-22-2012

    II. Uluslararası Aile Konferansı başlıyor

    II. Uluslararası Aile Konferansı başlıyor
    II. Uluslararası Aile Konferansı başlıyor

    Aile içi ve toplumsal şiddetin sonuçlarına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla 30 Ulusal ve Uluslararası konuşmacı, 1000 katılımcı ve akademisyenler bir araya geliyor.

    Aile içi ve toplumsal şiddetin sonuçlarına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla 30 Ulusal ve Uluslararası konuşmacı, 1000 katılımcı ve akademisyenler bir araya geliyor. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu, "Aile ve Şiddet" konulu Uluslararası Aile Konferansı'nın 2.sini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 24-26 Kasım 2012 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak olan konferans; aile kurumunu, problemlerini ve çözüm önerilerini taze tutarak farklı coğrafyalardan farklı örnekleri paylaşmak, akademik tebliğler ve pilot çalışmalar ile konuyu gündemde tutmak, çözüm önerileri geliştirmek ve yürütülen projelere destek sağlamak amacıyla düzenleniyor.

    GYV Kadın Platformu, üç gün sürecek konferans ile kanun koyucuları, sivil toplum ve kamu kuruluşlarını, kanaat önderlerini harekete geçirmek suretiyle, aile kurumunun yeniden iyileştirilmesi ve güçlendirilmesine müştereken katkı sağlamayı hedefliyor.

    Açılış konuşmasını Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Kalkınma Fonu Orta ve Güneydoğu Avrupa Bölgesel Koordinatörü Dr. Erika Kvapilova'nın yapacağı konferansa katılacak isimler arasında California Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hilal Elver, Brezilya'da 2012'nin en iyi hukuk kitabı seçilen "Rights of children and adolescents in the face of commercial TV" yazarı Dr. Antonio Jorge Pereira Júnior, Türkiye'den Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu ve İnsan Hakları Kurulu'na atanan Av. Fatma Benli'nin yanı sıra Yeni Zellanda'dan Rachel Yielder, Prof. Dr. Beylü Dikeçligil ve Dr. Nil Mutluer gibi uzman akademisyenler yer alıyor. Programda BM Küresel Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Kurulu Üyesi Selma Acuner ve Prof. Dr. Nilüfer Narlı da konuşmacı olarak yer alacak.
    İçerisinde çözüm politikaları da bulunan bildirilere öncelik tanınacak konferansın oturum başlıkları; Aile ve Şiddet: Uluslararası Yaklaşımlar, Aile içi Şiddet ve Hukuki Boyutu, Çocuğa Karşı Şiddet ve Sonuçları, Aile ve Şiddet: Dini Perspektifler, Aile içi Şiddet ve Toplumsal Boyutu şeklinde belirlendi.

    Kaynak: Haber7





    II. Uluslararası Aile Konferansı başlıyor Yorumları