Kadınlara en fazla polis koruması verilen il   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 11-16-2012 (03:00)   Son Mesaj: 11-16-2012 (03:00)    Cevap: 0    Gösterim: 708  

    11-16-2012

    Kadınlara en fazla polis koruması verilen il

    Kadınlara en fazla polis koruması verilen il
    Kadınlara en fazla polis koruması verilen il

    Kadına yönelik şiddeti önlemek için mahkeme kararıyla yurt genelinde 4 bin 634 kadına polis koruması sağlandı. Kadınlara en fazla polis koruması verilen il bakın hangi il oldu.

    Kadına yönelik şiddeti önlemek için mahkeme kararıyla yurt genelinde 4 bin 634 kadına polis koruması sağlandı. Kadınlara en fazla polis koruması verilen il bakın hangi il oldu. Kadınlara en fazla polis koruması verilen il Kayseri oldu. 989 kadının koruma aldığı Kayseri'ye 974 kadına verilen korumayla Adana, 840 kadına verilen korumayla Konya takip etti.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında verilen tedbir kararlarına göre 4 bin 634 kadına polis koruması sağlandı, 29 bin 624 kadına yönelik önleyici tedbirler alındı.

    Kasım ayı itibarıyla kadınlara en fazla koruma verilen il Kayseri oldu. 989 kadına koruyucu tedbirler kapsamında polis koruması verilirken bunu 974 kadınla Adana izledi. Üçüncü sırada ise 840 kadına verilen korumayla Konya yer aldı.

    Bu illeri sırasıyla 572 kadına verilen polis korumasıyla İzmir, 208 kadına verilen korumayla Zonguldak, 158 kadına verilen korumayla Batman, 119 kadına verilen korumayla Aksaray, 86 kadına verilen korumayla Samsun, 65 kadına verilen korumayla Gaziantep ve 58 kadına verilen korumayla Muğla takip etti. Ankara'da polis koruması verilen kadın sayısı 8 iken İstanbul'da bu sayı 14 oldu.

    Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gümüşhane, Karabük, Manisa, Niğde, Ordu, Rize, Şanlıurfa ve Van'da birer kadına koruma verildi. Adıyaman, Afyonkarahisar, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Erzincan, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Siirt, Yalova da ise müracaat olmamasından dolayı polis koruması sağlanmadı.

    -Önleyici tedbirler-

    Kanun kapsamında mahkemelerce evden uzaklaştırma, uyarı gibi önleyici tedbir cezaları da verildi.

    Buna göre, en fazla önleyici tedbir kararı Ankara'da alındı. 4 bin 549 tedbir kararının alındığı Ankara'yı, 4 bin 431 mahkeme kararıyla İzmir izledi. İki büyük şehri, alınan 3 bin 768 kararla İstanbul izledi.

    Önleyici tedbirler kapsamında müracaatlar üzerine en fazla mahkeme kararının alındığı diğer iller ise bin 672 kararla Konya, bin 211 kararla Balıkesir, 909 kararla Samsun, 708 kararla Bursa, 508 kararla Uşak oldu.

    Artvin, Bingöl, Yalova'da birer mahkeme kararı alınırken en az önleyici tedbir kararı verilen diğer iller 2 kararla Ağrı, 3'er kararla Mardin ve Zonguldak, 4'er kararla Amasya ve Muş, 5'er kararla Ardahan, Bayburt, Bitlis, 9 kararla Erzurum olarak belirlendi.

    Siirt'te ise başvuru olmamasından dolayı koruyucu veya önleyici tedbir kararı alınmadı.

    Kaynak: AA





    Kadınlara en fazla polis koruması verilen il Yorumları