Anne sütü alan bebeklerde hastalık riski azalıyor   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 10-08-2012 (06:51)   Son Mesaj: 10-08-2012 (06:51)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    10-08-2012

    Anne sütü alan bebeklerde hastalık riski azalıyor

    Anne sütü alan bebeklerde hastalık riski azalıyor
    Anne sütü alan bebeklerde hastalık riski azalıyor

    Uzmanlar anne sütü ile beslenen çocuklarda başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın ve alerjilerin görülme sıklığının azaldığı uyarısında bulunuyor.

    Uzmanlar anne sütü ile beslenen çocuklarda başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın ve alerjilerin görülme sıklığının azaldığı uyarısında bulunuyor. Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Şen, anne sütü ile beslenen çocuklarda başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın ve alerjilerin görülme sıklığının azaldığını söyledi. Dr. Şen, anne sütünün bebeklerde beyin ve zeka gelişimine büyük yararı olduğunu kaydetti.

    01-07 Ekim Emzirme Haftası sebebiyle anne sütünün önemine ilişkin düzenlenen eğitim seminerinde anne sütünün bebeklerin sağlığı ve gelişimi için önemine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Emel Şen, "Anne sütü ile beslenen çocuklarda başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın ve alerjilerin görülme sıklığı azalmakla birlikte beyin ve zeka gelişimi daha iyi olmaktadır. Anne sütü ile beslenme hem bebeğiniz hem de sizin için bir öğrenme sürecidir. Bebeklerin her 2-3 saatte bir veya günde 8 ile 12 kez emzirilmesi gerekiyor." bilgisini verdi.

    Yenidoğan yoğun bakım hemşireleri Tuğba Özkan ve Esra Toraman tarafından düzenlenen seminerde ayrıca anne sütünün bebek için yararları, emzirmenin faydaları, emzirme ve göğüs bakımı, emzirme teknikleri, emzirme döneminde beslenme gibi konularda bilgiler verildi.

    Kaynak: CİHAN





    Anne sütü alan bebeklerde hastalık riski azalıyor Yorumları