Alt

Tansiyon Düşüklüğü

08-12-2010 Tarihinde saat 01:25yabanGülü tarafından yazıldı

TANSİYON DÜŞÜKLÜĞÜ

Kan basıncına tansiyon denir. Kalp her kasılışında belirli miktardaki kanı atardamarlara pompalar. Bu sırada da, kan basıncı en yüksek seviyeye çıkar. Buna büyük tansiyon denir. Kalbin iki kasılışı arasında geçen zaman içinde ise, kan basıncı en düşük seviyeye iner. Buna da küçük tansiyon denir. Büyük tansiyon ile küçük tansiyon arasındaki fark da nabız basıncını gösterir. Tansiyon yaşa bünyeye ve tansiyon ölçüldüğü...
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 1819 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Şişmanlık-Obezite

08-12-2010 Tarihinde saat 01:24yabanGülü tarafından yazıldı

Ş İ Ş M A N L I K

Şişmanlık, alınan kalori miktarının yakılan kaloriden daha fazla olması sonucu ortaya çıkan bir metabolizma bozukluğudur. Tıp dilinde obesite denir. İstatistiklere göre şişmanların daha çabuk yaşlandıkları, şeker hastalığı, damar sertliği, kalp hastalıkları, karaciğer ve safrakesesi hastalıkları, tansiyon yüksekliği, akciğer hastalıkları, romatizmal hastalıkların tehdidi altında bulundukları belirtilmektedir. Bu nedenle...
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 1161 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

şeker hastaliği

08-12-2010 Tarihinde saat 01:23yabanGülü tarafından yazıldı

Vücudun şeker yakmasında ortaya çıkan bozukluğun neden olduğu bir hastalıktır. Tıp dilinde diabet denir. Pankreas, kandaki şeker miktarını kontrol eden ve adına insülin denilen bir madde salgılar. Pankreas bu görevini yerine getirmezse, kandaki fazla şeker, karaciğere depo edilir.

Aç karnına alınan 100 gram kanda 80 miligram şeker vardır. Bu miktar yemekten 1-2 saat sonra 140 miligrama kadar yükselir.

Kandaki şeker miktarı hastalığın...
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 892 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Siyatik

08-12-2010 Tarihinde saat 01:22yabanGülü tarafından yazıldı

Üst bacağın arka kısmı, arka bacağın dış tarafı ve siyatik siniri boyunca yayılan ağrıya siyatik denir. Ağrı, bazen birdenbire gelir. Bazen de yavaş yavaş ilerler. Otururken, kalkarken, uzanırken hareketler zorlukla yapılır. Belkemiğinin aşağı bölgesi, hassastır. Ağrılar yürürken, öksürürken ve gerinirken daha da artar. Halk arasında sinir romatizması da denir.

Nedeni, omurlar arasında kıkırdak disklerin yerinden oynaması, yani disk kayması,...
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 937 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Sinüzit

08-12-2010 Tarihinde saat 01:21yabanGülü tarafından yazıldı

Çene, alın ve şakak kemikleri içinde bulunan ve buruna açılan içleri hava dolu boşlukların, sinüslerin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Had ve müzmin olmak üzere iki çeşidi vardır. Nedeni burun iltihabı, nezle, grip, alerji, burundaki şekil bozuklukları veya buruna kaçan yabancı cisimlerdir.

Hastanın yüzünde zonklayıcı bir ağrı, burnunda tıkanma, akıntı ve baş ağrısıyla birlikte gelen ateş görülür.
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 917 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır